Liepāja pieteiksies Eiropas kultūras galvaspilsētas titulam 2027. gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas pilsētas dome šonedēļ nolēma atbalstīt Liepājas dalību un pieteikuma sagatavošanu Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai 2027. gadā. Liepājai ir senas tradīcijas un potenciāls, kas ir viens no priekšnoteikumiem šāda nosaukuma iegūšanai, un tas vairotu pilsētas atpazīstamību starptautiskā mēroga.

Liepājas pilsētas pārstāve Inta Šoriņa skaidroja, ka var izmantot šo kultūras galvaspilsētas statusu kā veidu un formātu, lai aktualizētu pilsētā esošās problēmas. Un pie tā jāstrādā daudznozaru kopienai, iesaistot dažādus speciālistus, domājot ne tikai par kultūras pasākumiem, un jāskatās, ko mēs Eiropai varam pateikt ar šiem notikumiem, un mums jābūt gataviem pieņemt dažādas idejas, kas nāk no Eiropas.

Inta Šoriņa: Par Liepājas pieteikumu Eiropas kultūras galvaspilsētai 2027. gadā
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

Deputāti lēma, ka Liepājas pilsētas pieteikuma sagatavošanai titulam “Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027” tiek izveidota vadības grupa. Atbildīgā institūcija par pieteikuma izstrādi paredzēta Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde”.

Darba grupā tiks iekļauti mākslas un kultūras profesionāļi, pilsētplānotāji, arhitekti, sabiedrības līdzdalības eksperti, izglītības speciālisti, mārketinga un uzņēmējdarbības pārstāvji u.c. nozaru speciālisti. Gatavojot piedāvājumu, tiks iesaistītas visas būtiskākās pilsētas attīstības nozares – kultūra, izglītība, ekonomika, uzņēmējdarbība, sabiedrības līdzdalība, tiks veicināta reģionālā, nacionālā un starptautiskā sadarbība, stiprinot pašu liepājnieku lojalitāti un lepnuma sajūtu par savu pilsētu.

Kā domes sēdē norādīja deputāti – pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai iegūtu šo titulu, jo Liepāja ir moderna, mūsdienīga, 21. gadsimta pilsēta ar pasaules elpu un spēcīgām vēsturiskām tradīcijām: ar senāko profesionālo teātri valstī, vecāko simfonisko orķestri Baltijā, plašu un spēcīgu profesionālo mākslu un aktīviem amatieriem, daudzveidīgu izglītības sistēmu, lielisku infrastruktūru un radošiem cilvēkiem, augšupejošu ekonomiku, pārliecinātu skatu nākotnē un skaidru vīziju, kādu mēs vēlamies redzēt Liepāju nākamajās desmitgadēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti