Liepājā izrādīs latviešu–franču mākslinieku intelektuālo meditāciju par pašorganizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šā gada 23. septembrī Liepājā, kultūras namā „Wiktorija” tiks izrādīts Latvijas un Francijas mākslinieku kopprojekts – intelektuālā meditācija „Da.zA-2” (par pašorganizāciju).

Meditācija „Da.zA-2” notiks Liepājā jau otro reizi. Pirmizrāde bija pagājušajā gadā Dzejas dienās (tās video versiju var noskatīties šeit).

Meditācija ir veltīta pašorganizācijai. Pašorganizācijas filozofija akcentē cilvēku spēju pašiem (bez starpniekstruktūrām, piemēram, multinacionālām kompānijām) atrast optimālāko sabiedrības organizācijas veidu. Pašorganizācija uzskatāma par alternatīvu reprezentatīvajai demokrātijai, kas izraisījusi zināmu vilšanos politikā un politiķos. Tai ir potenciāls aizstāt pašreizējo, nevienlīdzību vairojošo globalizāciju.

Rūdolfa Bekiča režisētajā „Da.zA-2” meditācijā autores lasījumā skanēs vēl nepublicēta Liānas Langas dzeja, kā arī dzeja no krājumiem „Vilkogas” un „Antenu burtnīca” (atdzejojums subtitros franču valodā – Astra Skrābane un Rozmarija Fransuā (Rose-Marie François)); domātājs un mākslinieks Bernārs Sordē (Bernard Sordet) lasīs fragmentus no manuskripta „Pasaules–multiversa gudrība – pārdomas par pašorganizāciju”[1] (fragmenti sagatavoti sadarbībā ar Arno Ferē (Arnaud Féret) un Kristīni Našenieci; tulkojums subtitros latviešu valodā – Kristīne Našeniece, tulkojuma redaktore – Rudīte Kalpiņa); dzeju un filozofisko domu ieskaus fotogrāfa Jura Kalniņa („Fotocentrs”) videofilma par pašorganizāciju (videomontāža – Arnis Kalniņš); īpaši šim notikumam radītas muzikālas improvizācijas izpildīs mūziķi Kristaps Krievs, Liene Dobičina un Arnis Kalniņš.

Intelektuālā meditācija „Da.zA-2” notiks Liepājā 23. septembrī pulksten 21.00 kultūras namā „Wiktorija”, Graudu ielā 36/38.

 

[1] „De l’intelligence monde-multivers – propos sur l’auto-organisation”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti