Dienas ziņas

Saeimas komisija pieliek punktu Diasporas likumam

Dienas ziņas

Aizputes ūdenstorņa interjers papildināts

Enciklopēdijai drukās papildu tirāžu

Lielās intereses dēļ drukās Nacionālās enciklopēdijas papildu tirāžu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunā Nacionālā enciklopēdija izraisījusi ļoti lielu pircēju interesi. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tā jau izpirkta pilnībā. Tādēļ tiks izsludināts jauns iepirkums, un novembra vidū veikalos nonāks grāmatas papildu tirāža.

 “Jāņa Rozes” grāmatnīcā Barona ielā pirmais pircējs nopirka septiņas jaunās enciklopēdijas. Interese pirmajā tirgošanas dienā bija tik liela, ka no rīta pie durvīm bija prāva rinda. Nu veikalā atlikušas tikai dažas grāmatas.

Valda vēl domā – pirkt vai ne. “Meita man pašlaik ir ārzemēs, un domāju - viņu varētu interesēt. Ja viņa akceptēs, es nopirkšu,” saka Valda.

Piektdien, 19.oktobrī, šajā grāmatnīcā nopirktas 250 grāmatas, kas ir absolūts rekords. “Izdevās pašķirstīt pašai – tā noteikti ir to vērta un vēl simtgades gadā,” saka grāmatnīcas pārdevēja Iveta.

“Mēs jutām gan interesi un ažiotāžu, gan cilvēku ieinteresētību iegādāties. Man ir sajūta, ka šī enciklopēdija būs gandrīz vai katra iedzīvotāja plauktiņā,” saka SIA “Jānis Roze” Reklāmas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Veisbārde.

Grāmatu tirgoja arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) draugu telpā. Tur to iegādāties vairs nevar, jo visi eksemplāri ir izpirkti. Taču joprojām grāmata ir pieejama grāmatnīcās visā Latvijā.

“Bibliotēkai un enciklopēdijas redakcijai tas ir liels gandarījums un komplimentējoši, ka jau pirmajās dienās interese ir tik liela. Bibliotēkā stundas laikā izpirka 250 eksemplāri un nākamajā dienā pārējos. Latvijas grāmatnīcās ir nopērkami eksemplāri, lai aptvertu lielāku valsts iedzīvotāju loku,” saka LNB Sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.

Redzot lielo pircēju interesi un saņemot ziņas no grāmatnīcām, ka enciklopēdija jau izpirkta, pieņemts lēmumus par papildu tirāžu. “Šobrīd gatavojam iepirkumu, lai piedrukātu vēl papildu tirāžu, un ir doma par 1000 eksemplāriem.

Bet, ja interese ir tik liela, skaits varētu būt lielāks,” norāda Zilberts.

Papildu tirāža būs pieejama novembra otrajā pusē. Un grāmatnīcās pieļauj, ka jaunā enciklopēdija kļūs par vienu no populārākajām Ziemassvētku dāvanām.

KONTEKSTS:

Nacionālās enciklopēdijas drukātais sējums “Latvija” ir unikāls un nozīmīgs populārzinātnisks izdevums, kurā atrodami šķirkļi par Latvijas vēsturi, dabu, izglītību, kultūru, zinātni, komunikāciju, tautsaimniecību un citiem jautājumiem. Visu šķirkļu autori ir Latvijas vadošie speciālisti konkrētajās nozarēs, un enciklopēdijā apkopotā informācija ir pārbaudīta un drošticama.

Sējuma atvēršana notika 18.oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Visaptveroša enciklopēdija būs pieejama elektroniskā vietnē, kas darbu sāks 18.decembrī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti