Lielais iesniegto JRT rekonstrukcijas metu skaits aizkavē konkursa rezultātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas Lāčplēša ielā rekonstrukcijas metu konkursa rezultāti aizkavējušies lielā iesniegto projektu skaita dēļ, taču šonedēļ tie varētu kļūt zināmi.

Sākotnēji konkursa laureātus bija plānots paziņot līdz jūlija beigām, taču konkursā saņemti 17 piedāvājumi, un lielā skaita dēļ vērtēšana aizkavējusies.

Teātra vadība iepriekš pauda bažas, vai arhitekti respektēs teātra īpašo auru un teātrim būs teikšana uzvarētāju izvēlē. Tagad teātra direktore Gundega Palma situāciju vērtē cerīgi.

„Tas, ko teikuši arī lietuviešu un igauņu kolēģi – līmenis vērtējams kā augsts. Tie ir cienījami projekti, tāpēc grūti atsijāt – katrā ir kaut kas ļoti labs, katrā kaut kas nē. Žūrijā ir astoņi cilvēki, divi mēs no teātra – es un Vilis Daudziņš,” atklāj Palma.

Ir gan projekti ar lielu pietāti pret mājām, ir arī ļoti radikāli projekti, bet kompromisu tur var atrast,” uzskata teātra direktore.

Jauno - 2013./2014.gada sezonu - Jaunais Rīgas teātris vēl pavadīs vecajās telpās, bet nākamā gada vasarā varētu pārvākties uz pagaidu mājvietu bijušajā tabakas fabrikā Miera ielā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti