Līdz Latvijas simtgadei sola realizēt lielus kultūras infrastruktūras projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaules līmeņa akustiskā koncertzāle, Laikmetīgās mākslas muzejs, kā arī atjaunota Rīgas pils - šādus apjomīgus kultūras infrastruktūras projektus tuvākajos gados, cenšoties paspēt līdz 2018.gadam, kas ir Latvijas valstiskuma simtgade, sola realizēt Kultūras ministrija.

80 miljoni eiro - aptuveni šādu līdzfinansējumu no Eiropas Savienības līdzekļiem Latvija cer piesaistīt kultūras infrastruktūras attīstībai nākamajos gados. Kultūras ministre Dace Melbārde norāda, ka Latvijas kultūras infrastruktūras attīstības prioritātes nākamajiem gadiem ir skaidras - Latvijai ir beidzot jāizveido pasaules līmeņa koncertzāle, jāizveido Laikmetīgās mākslas muzejs, kā arī jāizveido piemērota vieta Dziesmu un deju svētku norisei, jo valsts simtgadē svētkos gan dalībnieku, gan apmeklētāju skaits varētu būt vēl lielāks nekā iepriekš.

Savukārt Kultūras ministrijas pārstāvis, arhitekts Jānis Dripe sola, ka līdz Latvijas simtgadei ir pamats cerēt, ka tiks atjaunota arī Rīgas pils un tajā ietilpstošais muzejs.

„2018.gadas varētu atnest valstij skaistu dāvanu – pilnībā atjaunotu Rīgas pils kompleksu. Šobrīd tas ir procesā, projekts attīstās un beigu ziņā būs gandarījums un ieguvums,” saka Dripe.

Kultūras ministrijas plāni liecina, ka novārtā netiks atstāti arī reģioni - plānota jaunu koncertzāļu būvniecība Liepājā un Ventspilī, kā arī paredzēts ieguldīt līdzekļus vairāku reģionu muzeju modernizācijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti