Līdz Latvijas simtgadei neatjaunos visus valsts kultūras infrastruktūras objektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Programmas "Mantojums-2018" izvirzīto mērķi - līdz Latvijas simtgadei atjaunot visus valsts kultūras infrastruktūras objektus - nav iespējams pilnībā sasniegt, teikts informatīvajā ziņojumā par programmas "Mantojums-2018" izpildes novērtējumu 2015.gadā.

Galvenais iemesls tam, ka visus objektus nevarēs atjaunot, ir joprojām nepietiekamais finansējums kultūras mantojuma objektu atjaunošanai.

Vienlaikus ziņojumā pausts, ka kopumā programmā plānotie darbi noritējuši veiksmīgi. 2015.gadā tika sākti, turpināti vai pabeigti atjaunošanas darbi 19 kultūras infrastruktūras objektos.

Programma pieņemta pirms 2008.gada ekonomiskās krīzes, un tā kopš pieņemšanas nav aktualizēta. Ievērojot krīzes ietekmētos budžeta ierobežojumus, mainīti iepriekš pieņemtie lēmumi par programmas īstenošanu, piemēram, 2010.gadā tika atlikta vairāku nozīmīgu kultūras infrastruktūras projektu īstenošana.

Par programmas īstenošanu atbildīgās institūcijas ir Finanšu ministrijas VAS "Valsts nekustamie īpašumi" un Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti