Līdz jūlija beigām pagarina pieteikšanos Radošo personu nodarbinātības programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz 31. jūlija pusnaktij pagarināta pieteikšanās Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Radošo personu nodarbinātības programmā, liecina VKKF mājaslapā publicētā informācija.

Programma paredzēta krīzē nonākušo mākslinieku atbalstam. Tajā pieejami 1,9 miljoni eiro, ar ko varētu atbalstīt 1200 cilvēkus, katram izmaksājot apmēram 1600 eiro par radošo darbību jūnijā, jūlijā un augustā.

Mērķprogrammas konkursā var pieteikties radošas personas, kuru profesionālā radošā darbība ir tikusi ierobežota valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, kuras pieteikuma iesniegšanas brīdi ir reģistrētas Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Saimnieciskās darbības reģistrā un kuras pēdējo trīs gadu periodā ir radījušas autortiesību vai blakustiesību objektus Autortiesību likuma izpratnē.

Mērķprogrammai nevar pieteikties personas, kas mērķprogrammas izsludināšanas brīdī sasniegušas valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu, kā arī personas, kuru vidējie mēneša ienākumi pirms nodokļu nomaksas valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 13. marta līdz 2020. gada 31. maijam bija lielāki par 538 eiro mēnesī. Tāpat programmai pieteikties nevar tās personas, kas valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 13. marta līdz 2020. gada 31. maijam bija darba ņēmēji un kuru ienākumi kā darba ņēmējiem mēnesī pārsniedza 2020. gadā valstī noteikto minimālo mēneša darba algu (430 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas).

KONTEKSTS:

Iepriekšējais pieteikšanās termiņš Radošo personu nodarbinātības programmā bija 5. jūlijs, taču VKKF pārstāvji informēja, ka programmā bija zema aktivitāte - trīs dienas pirms pieteikumu termiņa beigām pieteikušies tikai 250 cilvēku.

Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai investīcijām kultūrā tika lemts piešķirt 32 miljonus eiro: 10,6 miljonus eiro Covid-19 radīto seku mazināšanai valsts kultūras iestādēs un radošo personu atbalstam; 10,4 miljonus eiro modernizācijas pasākumiem kultūras nozarē – valsts pasūtījumiem jaunu kultūras vērtību radīšanā, kā arī 11 miljonus eiro kultūras infrastruktūrai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti