Latvijas Universitātē izveidota jauna kultūrvides mantojuma studiju programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju piedāvā jaunu un Latvijā unikālu starpnozaru akadēmiskā bakalaura studiju programmu "Kultūrvides mantojums", kurā pirmos studētgribētājus iecerēts uzņemt jau šoruden, informēja universitātē.

Studiju programmas mērķis ir sagatavot studentus pētnieciskai un profesionālai darbībai kultūrvides mantojuma jomā, veidojot starpnozaru pieejā balstītu kultūrvides mantojuma studiju saturu un veicinot kultūrvides mantojuma kā augstākās izglītības un zinātniskās pētniecības virziena attīstību Latvijā.

Studiju procesā ir iespējams iegūt zināšanas, iemaņas un kompetences, kas nepieciešamas materiālā kultūras mantojuma objektu apzināšanai, izpētei, apsaimniekošanai un aizsardzībai, nodrošinot tā ilgtspējīgu un ekonomiski pamatotu uzturēšanu.

Bakalaura studiju programmas "Kultūrvides mantojums" pamatā ir četri tematiski moduļi, tostarp "Vides zinātnes", "Vides zinātnes un kultūrvides mantojums", "Kultūrvides mantojuma teorija un metodes", "Humanitārās zinātnes un māksla".

Atbalstu šādas studiju programmas izveidošanai un īstenošanai ir izteikuši gan potenciālo studējošo sagatavošanas skolas, tai skaitā Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola un Jaņa Rozentāla Mākslas skola, gan arī potenciālie absolventu darba devēji, tostarp Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Latvijas Piļu un muižu asociācija, Vidzemes plānošanas reģions, Kuldīgas novada pašvaldība, Grobiņas novada dome, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Pedvāles mākslas parks.

Studiju programmu absolvējušie iegūs dabaszinātņu bakalaura grādu vides zinātnē.

Jaunās studiju programmas absolventu darba tirgu veido kultūras nozares, nekustamā īpašuma apsaimniekošanas uzņēmumi, ietverot arī īpašumu attīstīšanas virzienu, tūrisma un viesmīlības, vides un kultūras aizsardzības sektorus, kā arī kultūras mantojuma zinātnisko izpēti.

Pašreiz studiju programma ir iesniegta Augstākās izglītības kvalitātes aģentūrā un atrodas licencēšanas procesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti