Latvijas un Igaunijas kultūras saišu stiprināšanai aicina iesaistīties jaunā ideju klubā «Livonia»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ainažu kultūras namā 15. augustā tiks dibināts latviešu – igauņu ideju klubs “Livonia”. Tas radies kā brīvprātīgo iniciatīva ar mērķi apvienot cilvēkus, organizācijas, idejas un iniciatīvas abās robežas pusēs, stiprinot kultūras un izglītības saites starp Latviju un Igauniju.

Pirms kluba atklāšanas 15. augusta vakarā Ainažu kultūras namā tiks demonstrēta igauņu dokumentālā filma “Ahto. Dzenoties pakaļ sapnim”, kas vēsta par 1912. gadā Ainažos dzimušo igauņu jūrnieku Ahto Valteru, kurš pirmais zem Igaunijas karoga ar kuģi devās apkārt pasaulei.

Stens Veidebaums: Latvijas un Igaunijas kultūras saišu stiprināšanai aicina iesaistīties jaunā ideju klubā «Livonia»
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

Pirmā ideju kluba tikšanās notiks svētdien, 16. augustā, Hēdemestes pagastā Igaunijas pusē.

Kā Latvijas Radio norādīja viens no idejas autoriem, ilggadējs Igaunijas dziesmu svētku fonda pārstāvis Stens Veidebaums, latviešiem un igauņiem ir sena kopīga vēsture, taču valodas barjeras dēļ mūsdienās abas tautas attīstās atstatus viena no otras, nezinot par vērtīgiem un aizraujošiem notikumiem turpat netālu, aiz robežas.

“Mēs nekritizējam to, kas līdz šim ir darīts Latvijas un Igaunijas sadarbībā. Jau pašlaik mums ir daudz kontaktu kultūras un citās jomās, bet ar šo pilsonisko iniciatīvu mēs vēlamies sniegt savu artavu,” skaidroja Veidebaums.

“Mēs gribam apkopot informāciju par to, kas jau pašlaik tiek darīts Igaunijas un Latvijas sadarbībā, kādi ir veiksmes un varbūt arī neveiksmes stāsti. Gribam saprast, cik daudz cilvēku jau šodien Latvijā un Igaunijā staigā apkārt, domājot par to pašu, ko mēs – kā uzlabot sadarbību ar mūsu kaimiņiem?

Veidosim kontaktu sarakstu ar cilvēkiem, kuriem tas interesē, un radīsim tādu kā “domu darbnīcu”, kurā meklēsim veidus, kā dibināt stabilākus kontaktus starp latviešiem un igauņiem, kas nav atkarīgi tikai no individuālas pazīšanās vai atsevišķiem pasākumiem.

Kā vienu piemēru es nākotnē redzu organizāciju, kas abās valodās tulkotu informāciju par interesantiem kultūras pasākumiem abās robežas pusēs, par kuriem šodien nereti vispār neuzzinām.”

Ideju kluba “Livonija” dibināšanā ir iesaistīti aktīvi cilvēki, kuri uzskata, ka ir iespējama un nepieciešama ciešāka sadarbība starp abiem reģioniem kultūras un izglītības jomā, un valodas barjera, kas atdala Igauniju un Latviju, vēsturiski nav traucējusi, un tai nevajadzētu būt par šķērsli lielām kopīgām iniciatīvām.

Ideju klubā aicināti piedalīties visi cilvēki, kurus interesē reģiona attīstība, kuri vēlētos plašāk sadarboties kultūras un izglītības jomā, vai plašāk izmantot reģiona resursus, veicinot viens otra attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti