Rīta Panorāma

100 darbi Latvijai: pietura kā Hobitu namiņš

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Ozoliņu

Intervija ar Jāni Holšteinu-Upmani un Kristīni Komarovsku

Latvijas Televīzijas kultūras ziņas vadīs mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis un Kristīne Komarovska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras ziņās skatītāji no 1.augusta ierastajā laikā vairs nesatiks Evu Johansoni un Edgaru Raginski. Turpmāk skatītājus sveicinās Jānis Holšteins-Upmanis un Kristīne Komarovska, informē LTV.

Jānis Holšteins-Upmanis, kurš pazīstams ar skatuves vārdu Goran Gora, jau paspējis izmēģināt roku LTV raidījumu vadīšanā, tomēr citos ampluā – koncertu un konkursu vadītāja lomā. Ziņas tiešajā ēterā viņš vadīs pirmo reizi.

“Es kā mūziķis esmu sadarbojies ar Latvijas Televīziju dažādos formātos jau 13 gadus – kopš aktīvi muzicēju, tomēr šis tiešām ir jauns izaicinājums," viņš atzīst. Latvijas kultūras vidē Holšteins-Upmanis darbojies ne vien kā mūziķis, bet arī kā pasākumu režisors, scenogrāfs un vadītājs. Viņš ir arī Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors un aktīvi darbojas fondā "Viegli".

Arī Kristīne Komarovska ir vadījusi raidījumus gan televīzijā, gan radio. Viņa zināma gan kā Latvijas Radio Pieci.lv raidījumu producente un vadītāja, gan 360TV raidījumu vadītāja. Komarovska piecus gadus bijusi grupas “Astro’n’out” menedžere, vadījusi mūzikas un kultūras žurnālu “Figaro”, producējusi pasākumus un koncertus.

"Mums ir svarīgi, lai kultūras ziņu vadītāji ir tādi, kuri paši aktīvi piedalās kultūras dzīvē. Vēstnešiem ir jāzina, par ko viņi stāsta!” par vienu no pamatprincipiem, izvēloties Kultūras ziņu vadītājus, stāstīja LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

"Gan Jānis, gan Kristīne tādi ir. Jānis ir pazīstams mūziķis, kurš pats aktīvi koncertē, turklāt ir sevi apliecinājis arī citās radošās jomās. Savukārt Kristīnei piemīt kultūras žurnālista un producenta talants, un viņa vienlaikus fascinē gan ar savu atvērtību un vienkāršību, gan dzirkstošo interesi par Latvijas kultūru,” jauno vadītāju izvēli skaidro Rozentāle.

Līdzšinējā kultūras ziņu un citu LTV kultūras raidījumu vadītāja Eva Johansone ir pirmdzimtā gaidībās un nu dodas atpūtā, savukārt Edgars Raginskis nolēmis turpināt izglītošanos un dosies uz Honkongu, kur uzsāks doktorantūras studijas mūzikas un mediju žurnālistikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti