Latvijas Radio rudens sezonā skanēs jauni raidījumi; kolektīvam pievienojas Indra Sprance

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rudens sezonā Latvijas Radio skanēs jauni raidījumi un rubrikas, stiprinot multimediālā satura pieejamību jauniešiem, paplašinot ekonomikas, tehnoloģiju, demokrātijas un dzīves stila tematikas, nodrošinot reģionālo pārklājumu un izbraukuma tiešraides no Latvijas pilsētām.

Septembra pirmajā nedēļā Latvijas Radio 1 ēterā un podkāstu straumēšanas platformās atgriežas visi informatīvi analītiskie raidījumi, tostarp pētnieciskās žurnālistikas raidījums “Atvērtie faili”, ekonomikas jautājumiem veltītais raidījums “Pievienotā vērtība”, ārpolitikas raidījums “Diplomātiskās pusdienas” un citi.

Pētnieciskās žurnālistikas daļa rudens sezonu uzsāks pilnā sastāvā –

no 1. septembra pētnieku komandai Anitas Braunas vadībā pievienojas Indra Sprance.

Sezonas pirmais raidījums “Atvērtie faili”, turpinot pavasarī sākto skolu mobinga tematu, pētīs, kāpēc Latvijā ir tik daudz jauniešu pašnāvību. Nākamajās epizodēs fokusā būs ieroču aprites sistēmas nepilnības, kas izraisa traģiskus stāstus un cilvēku bezjēdzīgu nāvi.

Savukārt “Pievienotās vērtības” komanda – žurnālisti Jānis Ramāns un Latvijas Televīzijas kolēģe Rudīte Spakovska – šajā sezonā eksperimentēs ar ieguldījumiem Baltijas fondu tirgos un uzņēmumu akcijās, lai caur savu pieredzi izglītotu klausītājus par uzkrājumu veidošanu, ieguldījumu kultūru un ģimenes budžeta plānošanas jautājumiem.

“Satura pilnveidi piedzīvos teju visi raidījumi – mums to ir gandrīz trīs simti!

Rudens sezona ir saplānota, un ar pārliecību varu teikt, ka Latvijas Radio kā sabiedriskais medijs godam spēs informēt, izglītot un arī zināmās devās izklaidēt savu klausītāju, lai nodrošinātu profesionālu un daudzveidīgu saturu un veicinātu diskusijas. Mēs turpināsim pievērsties sabiedriski nozīmīgiem tematiem, gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām, notikumu attīstībai kaimiņvalstīs, Latvijas valstij īpaši nozīmīgiem datumiem un notikumiem. Dosimies ārpus galvaspilsētas un tiešraidēs stāstīsim par uzņēmējdarbību reģionos. Piedāvāsim kultūras notikumu kartes un klausītāju recenzijas par spilgtākajām kultūras patēriņa pieredzēm,” uzsver Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Multimediāls projekts jauniešiem “Kā ir būt”

7. septembrī Latvijas Radio 5 – Pieci.lv klajā laiž podkāstu “Kā ir būt” par jauniešu vietu pasaulē un pasaules vietu viņos. Saturs primāri veidots 18 – 25 gadus veciem jauniešiem, kuri to patērē digitālajā vidē. Ik pirmdienu jauna epizode tiks ievietota Pieci.lv mājaslapā un populārākajās podkāstu straumēšanas platformās, savukārt svētdienu vakaros raidījums adaptētā veidā skanēs arī Pieci.lv lineārajā ēterā. Atbilstoši raidījuma tēmai, tiks radīts arī papildu saturs Pieci.lv sociālajiem tīkliem. “Koronavīruss nav vienīgais, kas jauniešiem atņēmis stabilitāti un paredzamību – klimata krīze, cilvēktiesību pārkāpumi, dabas katastrofas, protesti. Ir daudz jautājumu, kas neļauj justies droši par to, kā būs rīt. “Kā ir būt” pievērsīsies jēgas radīšanai esošajos apstākļos, veidojot izpratni par pasauli un tajā notiekošo caur pieredzēm,” stāsta Pieci.lv galvenā satura redaktore un jaunā raidījuma veidotāja Elīna Baltskara.

Tāpat rudenī Pieci.lv būs jauns hiphopam veltīts mūzikas raidījums un, sākot no oktobra, ētera personību loku papildinās Pieci.lv DJ skolas absolventi, lai eksperimentētu un nodrošinātu platformu jaunu talantu attīstīšanai.

Jauns dzīvesstila raidījums mazākumtautību valodā “Gaumes lieta”

No 6. septembra katru svētdienas rītu plkst. 11.10 Latvijas Radio 4 – “Doma laukums” ēterā sāks skanēt jauns izglītojoši izklaidējošs raidījums “Gaumes lieta” (“Дело вкуса”) par dārzkopības, dzīvojamās telpas un teritorijas labiekārtošanas jautājumiem, lai iedvesmotu klausītājus būt radošiem savas vides veidošanā. Raidījuma mērķauditorija ir sociāli aktīvi cilvēki, kas stāda, audzē, labiekārto, veido paši savām rokām, eksperimentē mājās, dārzā, dabā. Raidījumu veidos un vadīs Latvijas Radio ārštata autore Diāna Saule.

Rudens sezonā Latvijas Radio 4 klausītājiem būs iespēja sekot līdzi žurnālistes Olgas Kņazevas veidotam ekonomikas un finanšu pratības tematikai veltītam ciklam raidījumā “Vienkāršiem vārdiem” (“Простыми словами”). Analītisko interviju, diskusiju un reportāžu sērijā viegli uztveramā veidā klausītāji uzzinās – kā un kāpēc uzkrāt līdzekļus vecumdienām, un kā neapmaldīties dažādos finanšu instrumentos un uzkrājumu veidos. 

Savukārt rīta programmā “Doma laukums” (“Домская площадь”) septembrī skanēs analītiska sērija par pansionātiem Latgalē, aktualizējot sociālo pakalpojumu pieejamību, izmaksas, aprūpes un sadzīves kvalitāti. Šis saturs ar Latvijas Radio Latgales studijas atbalstu tiks veidots multimediāli un publicēts arī sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

1. oktobrī rīta informatīvajam raidījumam “Doma laukums” apritēs 30 gadi kopš pirmās izskanēšanas reizes ēterā – arī šis notikums tiks atzīmēts ar īpašu svētku programmu.

Kultūra Bēthovena un Latvijas Radio 3 – ''Klasika'' jubilejas zīmē

Ludviga van Bēthovena jubilejas gadā Latvijas Radio 3 - “Klasika” ik otrdienas vakaru ar labākajiem latviešu mākslinieku ierakstiem un tiešraidēm no pasaules atzīmēs pasaulslavenā komponista 250. gadadienu. Decembrī ik svētdienu ēterā skanēs četras radiokompozīcijas, atspoguļojot Vīnes klasiķa patiesās un iespējamās saites ar Latviju. Latvijas Radio 3 direktore Gunda Vaivode stāsta: “Skaidrs, ka slavenās komponista bistes autors ir dzimis Krāslavā, bet vai par savām dzirdes problēmām komponists tiešām vispirms pavēstījis Talsu draugam Amendam? Fakti un versijas skanēs raidījumos “Bēthovens un Amenda”, “Bēthovens un Sigulda”, kā arī “Bēthovens un Āronsons”.  Bet vienā no raidījumiem pievērsīsimies Eiropas himnas autora mazāk zināmajiem darbiem.”               

Gatavojoties Latvijas Radio 3 - “Klasika” 25. jubilejai (kanāls izveidots 1996. gada 1. janvārī), skanēs raidījums “Klasikas Kurmis”, ceļot gaismā raidījumus, to veidotājus, balsis, tematus no kanāla dibināšanas pirmsākumiem, tādējādi atgādinot par kolēģu vērtīgo ieguldījumu Latvijas kultūrainas veidošanā un atspoguļošanā. Kādas ir populārā raidījuma “Mana mūzika” modifikācijas, kā mainījušies mūzikas dzīves apskati un klausītāju veidoti koncerti, kā sākās dīdžeju laiks un Eiroradio tiešraižu bums – par to koncentrētā veidā 18 radiožurnālos, kas no novembra skanēs katru darbdienu pulksten 10.05.

Arī rudens sezonā Latvijas Radio 3 - “Klasika” aicina sekot līdzi tiešraides koncertiem 1. studijā, kas pulksten 18.00 būs dzirdami ne vien lineārajā ēterā, bet arī skatāmi video formātā sociālajos tīklos. Līdz gada nogalei plānoti septiņi studijas koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti