Latvijas Radio 95. gadadienā radio leģendas Raimonds Pauls un Gunārs Jākobsons lasīs un spēlēs Artava dzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atzīmējot Latvijas Radio 95. gadadienu, neparastu ierakstu ar lielāko radio leģendu piedalīšanos ēteram sarūpējis Radioteātris. Satīriskos Valda Artava dzejas lasījumos satiksies ilggadējākā radiobalss Gunārs Jākobsons un maestro Raimonds Pauls.

Radioteātra vadītāja Māra Eglīte
00:00 / 03:18
Lejuplādēt

Izrādās – viņu duets lasījumos ar muzikālo pavadījumu dzimis jau 80.gados ar “Dekamerona” lasījumiem, taču tolaik tā arī nekad neizskanēja ēterā. Toreiz ierakstīto klausītāji pirmoreiz dzirdēja tikai šā gada janvārī, un tad arī dzima doma – jāgatavo vēl viens uzvedums tieši par godu radio jubilejai.

“Un tad mums radās doma, ka vajadzētu kaut ko humorīgu un ka tas varētu būt Valdis Artavs. Sazvanīju Artavu, kuram ir 92 gadi un kurš man pusstundu citēja dažādus dzejoļus. Viņš man deva ievirzi, kur varu meklēt viņa dzeju, jo mūsu bibliotēkā nekā mūsdienīga pēc 2000.gada nebija. Viņš mani novirzīja uz Misiņa bibliotēku, kur man ļoti laipni nāca pretī,” stāsta Radioteātra vadītāja Māra Eglīte.

Eglīte stāsta, ka sameklēja dzejoļus savā gaumē: “Iedevu Paulam eksemplāru uz mājām, un viņš nākošajā dienā teica: es tā pašķirstīju, nu, ja mēs visu šo laidīsim, tad es nezinu, kā tur būs. Pārāk tieši viņi bija...”

Tad izvēlējās vispārējas tēmas. “Ja jau cilvēkam ir laba humora izjūta, viņš jau saprot. Bet, ja ir švakāk ar to humora izjūtu, tad var uztvert arī ļoti personiski to visu, un tad ir lielas ziepes,” stāsta Eglīte.

Ar ierakstīšanu gāja labi. “Gunārs ir Gunārs, protams, viņš nav aktieris, bet viņš tādā savā manierē to visu lasīja. Maestro mājās bija atradis nošu grāmatu no 70.-80.gadiem ar vecajiem meldiņiem un no tiem arī ņēma. Kurā brīdī juta, ka jāspēlē, tad no viena, no otra... Valdim Artavam jau ir arī ļoti daudz teksta dziesmām, piemēram, “Pie jūras dzīve mana” - tā ir Artava dzeja!” stāsta Eglīte.

Radioteātra uzvedums būs klausāms 1.novembrī plkst.17.05 Latvijas Radio pirmajā un otrajā kanālā, kā arī skatāms video formātā Latvijas Radio kontā sociālajā tīklā “Facebook”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti