Latvijas Radio 2 aicina pievienoties audio tautastērpu parādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirms sešiem gadiem Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā latvieši ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē aizsāka ļoti skaistu tradīciju – rīkot tautastērpu gājienu. Cilvēki saposās savos tautastērpos un pulcējās vienkopus, lai tos ar lepnumu un prieku parādītu. Pagājušā gadā pandēmijas dēļ gājiens tika pārcelts uz virtuālo vidi, un arī šogad pulcēšanās vēl aizvien nav atļauta un gājiens notiks virtuāli.

Baiba Palkavniece
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Arī Latvijas Radio 2 šogad piepulcējas virtuālajam gājienam, jo visas dienas garumā skanēs tautastērpu stāsti, ar kuriem dalījušies radio klausītāji. Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Baiba Palkavniece sacīja, ka svētkos klausītājus aicina pievienoties tautastērpu audio parādei.

"Esam apzinājuši cilvēkus, kuriem ir savi tautastērpi. Ļoti daudziem ir vēsturiskie, mantotie tautastērpi – no vecmāmiņām, no vecvecmāmiņām, kas ir glabāti, loloti. Ar lepnumu tagad tie atkal tiek vilkti ārā no skapjiem un pucēti kādos godos vai dziesmu svētkos, vai Jāņos, vai Latvijas svētkos. Šie tērpi tiek kā svētku tērpi arī vilkti mugurā," norādīja Baiba Palkavniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti