Latvijas PEN balvu par vārda brīvības veicināšanu šogad veido māksliniece Ance Vilnīte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau trešo gadu Latvijas PEN Pasaules preses brīvības dienā, 3. maijā, piešķirs balvu par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā un diskriminēto grupu atbalstā. Šogad Latvijas PEN balvu veido māksliniece Ance Vilnīte, informēja biedrības pārstāvji.

Ance Vilnīte (1997) plašākai publikai pazīstama kā performances māksliniece, taču, kā atzīmēja Latvijas PEN pārstāvji, “daudzus ir uzrunājuši arī Ances vides objekti “Neredzamie” un “Milžu cīņas”, kas tapuši Latvijas Laikmetīgās mākslas centra projektā “Kopā” un Tēlniecības kvadriennāles programmā un atklāja Anci Vilnīti arī kā talantīgu skulptori.”

Starp nozīmīgākajām Ances Vilnītes performancēm Latvijas PEN minēja performanci “Māksla ir kā mamma – to nevar izvēlēties”, kas tika parādīta mākslas darba “Labdien, es esmu slavenā tēlniece Ance Vilnīte!” noslēgumā izstāžu zālē “Arsenāls” 2019. gadā, performanci “Paskaties uz sevi” K.K. Fon Stricka Villā Rīgas mazākās izsoles ietvaros 2020. gadā un “Augšāmcelšanās 1. daļa” Rīgas Fotomēneša 2020. gada programmā.

“Performancēs Ance Vilnīte atklāj sevi kā sociāli asi domājošu, iejūtīgu mākslinieci, kas spēj izmantot visdažādākos materiālus un idejas, lai radītu aktuālu un sabiedriski nozīmīgu mākslas darbu,” uzsvēra biedrībā.

Latvijas PEN balva tiek piešķirta kopš 2019. gada par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā un diskriminēto grupu atbalstīšanā. Balvai nominantus izvirza Latvijas PEN biedri un tai var tikt nominēti kā privātpersonas, tā institūcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti