Latvijas Okupācijas muzeja biedrību turpmāk vadīs Dzintra Bungs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Okupācijas muzeja biedrību (LOMB), kas pārvalda Latvijas Okupācijas muzeju, turpmāk vadīs Dzintra Bungs, informēja muzeja pārstāvji. Izmaiņas LOMB valdē 2021. gada 16. februārī tika nostiprinātas Latvijas Uzņēmuma reģistrā.

Dzintru Bungs par biedrības priekšsēdi ievēlēja LOMB biedru sapulce 2021. gada 30. janvārī. Sapulce ievēlēja arī trīs citus valdes locekļus: ekspolitiķi un finansistu Guntaru Krastu, mākslas vēsturnieku Rihardu Pētersonu un aktrisi un teātra producenti Annu Putniņu. Piektajam valdes loceklim vēsturniekam Oskaram Gruziņam pilnvaru termiņš vēl nebija beidzies.

Dzintra Bungs tika ievēlēta par priekšsēdi ar biedru balsu vairākumu un nomainīja ilggadējo biedrības vadītāju Valteru Nollendorfu. Viņš vadīja LOMB kopš 2011. gada. Bungs ir ilggadēja LOMB biedre un viena no lielākajiem muzeja ziedotājiem, atzīmēja muzeja pārstāvji.

Daudzus gadus Bungs muzejā ir vadījusi protokola vizīšu ekskursijas angļu un franču valodā, tai skaitā arī 2020. gadā Francijas prezidentam Emanuēlam Makronam. Viņa ir arī veidojusi muzeja izstādi “Baltiešu aicinājums Apvienotajām Nācijām” (“Baltic Appeal to the United Nations”), kas 2020. gadā bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Dzintra Bungs ir dzimusi Latvijā 1940. gada 9. oktobrī, piedzīvojusi bēgļu gaitas. Western Reserve universitātes Flora Stone Mather koledžā Klīvlendā (ASV) 1961. gadā ieguvusi bakalaura grādu franču valodā un ķīmijā. 1963. gadā maģistra grādu krievu un romāņu valodās, 1972. gadā Fordham University Ņujorkā filozofijas doktora grādu romāņu valodās un literatūrā. Viņa ir mācījusies arī Ārējās tirdzniecības seminārā, Vācu akadēmijā Minhenē.

Savās darba gaitās Dzintra Bungs ir strādājusi par franču valodas skolotāju un pasniedzēju, tomēr lielākoties viņa ir bijusi saistīta ar starptautisko politiku un drošību kā politikas apskatniece un eksperte. Divdesmit gadus, no 1975. līdz 1995. gadam, viņa darbojās “Radio Brīvā Eiropa” Minhenē.

Dzintra Bungs ir apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti