Latvijas novados norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

11.septembrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Eiropas kultūras mantojuma dienu atklāšanas ceremoniju un "Kultūras mantojuma gada balvas 2015" laureātu godināšanas pasākumu.

2015.gads ir jubilejas gads Eiropas kultūras mantojuma dienām Latvijā, jo mantojuma dienu tradīcija ar koka mantojumam veltītiem pasākumiem Latvijā aizsākās 1995.gadā. Šie pasākumi septembrī simbolizē sabiedrības iesaistīšanos kultūras mantojuma saglabāšanā.

Šogad Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija aicināja kultūras pieminekļu saimniekus atvērt durvis sabiedrībai un ļaut iepazīt kultūras mantojuma vērtības.

Mantojuma dienu pasākumu rīkošanā, kas Latvijas reģionos ir nozīmīgi notikumi, aktīvi ir iesaistījušās pašvaldības. Tā kā pasākumu galvenais mērķis ir tuvināt cilvēkus kultūras mantojumam, tad 12.septembrī un 13.septembrī visā Latvijā mantojuma dienu objektos notiks atvērto durvju dienas, ekskursijas gidu pavadībā, koncerti un izstādes.

Mantojuma dienu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību un veidot tās izpratni par kultūras mantojuma nozīmi cilvēka dzīves kvalitātes radīšanā, rīkojot pasākumus gan pieaugušajiem, gan bērniem visos Latvijas novados.

Pasākumu programma pieejama Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti