Latvijas Nacionālo kultūras centru vadīs Signe Pujāte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No šī gada 1.decembra par Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktori iecelta līdzšinējā direktora vietniece Signe Pujāte.

Kultūras ministrija (KM) šī gada septembrī izsludināja atklātu konkursu uz LNKC direktora ierēdņa amata vietu, uz kuru pieteicās četri pretendenti. Ņemot vērā pretendentu iegūto novērtējumu, konkursa komisija nolēma ieteikt konkursu izbeigt bez rezultāta un izsludināt atkārtoti, pārskatot pretendentiem izvirzītās prasības vai iecelt amatā direktoru Valsts civildienesta likumā norādītajā  pārcelšanas kārtībā, skaidro KM pārstāve Dagnija Grīnfelde. No 1.decembra likumā noteiktajā kārtībā par LNKC direktori iecelta Signe Pujāte.

"LNKC komandai priekšā ir nozīmīgs darba cēliens, turpinot gatavošanos 2018.gada Dziesmu un deju svētkiem. Tāpat dienas kārtībā ir arī normatīvās bāzes izveide nemateriālā kultūras mantojuma jomai un nozīmīgi risināmi jautājumi, kas saistīti ar kultūrizglītību. 2015.gadā jāīsteno vairāki starptautiski un nacionāla mēroga pasākumi. Esmu pārliecināta, ka strādājot pēc principa "Mēs esam stipri tik, cik mūsu griba" (Rainis), LNKC komanda spēs paveikt nospraustos mērķus, tāpēc arī uzņemos tās vadību," norāda Signe Pujāte.

Signei Pujātei ir ilgstoša darba pieredze tautas mākslas un tradicionālās kultūras nozarē un valsts pārvaldē. 1999. gadā absolvējusi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolu (RPIVA), iegūstot pedagoģijas maģistra grādu skolvadības nozarē, un savas darba gaitas sākusi kā pedagoģe. Bijusi Emīļa Melngaiļa tautas mākslas centra (tagad LNKC) Tradicionālās kultūras daļas folkloras speciāliste, Latvijas Radio tradicionālās kultūras raidījuma "Austras koks" reportiere, RPIVA lektore, laikraksta "Es Pats" darba grupas locekle un Valsts tautas mākslas centra (tagad LNKC) Organizatoriskā darba daļas vadītāja un projektu izstrādes menedžere. No 2002. līdz 2012.gadam strādājusi KM, ieņemot Kultūrpolitikas departamenta Stratēģijas un reģionālās kultūrpolitikas nodaļas vecākās referentes un vēlāk Kultūrpolitikas departamenta Tautas mākslas nodaļas vecākās referentes amatu. No 2012.gada septembra bijusi LNKC direktora vietniece. Piedalījusies daudzu nacionāla un starptautiska mēroga tradicionālās kultūras un amatiermākslas pasākumu, kā arī tālākizglītības aktivitāšu rīkošanā. Vairāk nekā desmit gadus Signe Pujāte ir Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupas "Saucējas" dalībniece.

Sveicot jauno LNKC direktori, KM pārstāvji 1.decembrī pasniedza Atzinības rakstu līdzšinējai direktora pienākumu izpildītājai Mārītei Grebzdei, novērtējot viņas pašaizliedzīgo un godprātīgo darbu, veiksmīgi nodrošinot LNKC darbības nepārtrauktību.

LNKC ir kultūras ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. LNKC darbības mērķis ir īstenot valsts politiku kultūras un radošās industrijas izglītības, nemateriālā kultūras mantojuma, dziesmu un deju svētku tradīcijas un ar to saistītajās tautas mākslas jomās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti