Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiek Latgales diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pērn par atzīmējamo dienu kalendārā 27. aprīlī ierakstītā Latgales kongresa diena šogad ar plašu un vērienīgu programmu tiks atzīmēta Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur šodien sabrauks Latgales literāti, dzejnieki un kultūras darbinieki prezentēt savus pēdējā laikā tapušos darbus latgaliešu kultūrā.

Neiztrūks danču, dokumentālā kino, jaunāko dzejas un literāro darbu prezentāciju un jaunāko grāmatu atvēršanas svētku.

Latgales diena no pusdienlaika līdz vakaram ar latgaliešu valodu un kultūru pieskandinās visus Latvijas Nacionālās bibliotēkas stāvus.

Viesturs Kairišs: Par Latgales dienu Nacionālajā bibliotēkā
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

Viens no pasākuma organizatoriem, kino režisors Viesturs Kairišs sacīja, ka “tā ir tāda tautas diena, kur runāsim par to, kas šī gada laikā Latgales kultūras dzīvē ir noticis, bet caur vienu ļoti svarīgu prizmu – Latgales izcilākajai mūsdienu dzejniecei Annai Rancānei tas ir jubilejas gads un bibliotēkā tā diena iesāksies no pašas augšas, no bērniem, un ies caur visiem stāviem”.

“Būs divu Annas šajā gadā iznākušo grāmatu prezentācijas – dzejas grāmata “Prīca i klusiešona” un “Aiz ezera balti bērzi...”, kas ir veltīta Terēzijai Brokai, slavenajai Latgales kordiriģentei. Un pašā apakša tas noslēgsies ar “Sovvaļnīka” disku “Pylni kārmani dabasu”, kas ir balstīts uz Annas Rancānes dzeju. Vispār tas ir domāts ģimenēm ar bērniem, bet tas nav skatījums uz latgaliešu kultūru kā uz kaut ko aizejošu, bet ar skatījumu uz nākotni – bērni, valoda. Mēs gribam gan sevi iepriecināt, gan citiem parādīt, cik daudzveidīga, interesanta un dažāda ir latgaliešu šodienas kultūra,” sacīja Kairišs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti