Dienas ziņas

Klajā nākusi grāmata "Ķoniņu brīvciemi"

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Latvijas Nacionālā bibliotēka svin 103. dzimšanas dienu

Latvijas Nacionālā bibliotēka svin 103. dzimšanas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar vērienīgu pasākumu klāstu maziem un lieliem lasītājiem šodien, 27. augustā, savu 103. dzimšanas dienu atzīmē Pārdaugavas skaistākā dominante – Latvijas Nacionālā bibliotēka. Mazliet zaudējusi lasītājus pandēmijas laikā, kad daudz kas bija slēgts un nepieejams, šodien ar īpašu jaudu grāmatu un lasītāju satikšanās notiek klātienē.

Bērnu literatūras centrā šodien katram jābūt detektīvam, lai atrastu atbildes uz āķīgiem jautājumiem. Un tas bibliotēkas apmeklētājam Kārlim Jeremicam ir pa prātam.

"Man ļoti patīk lasīt. Es pārsvarā lasu detektīvus, bet tad, kad skolā ir jālasa, lasu to, kas ir jālasa," teic Kārlis. Viņš bibliotēkai lielajā jubilejā novēl vairāk izstāžu.

"Lasīšana un grāmata, patiesībā, ir visa mana dzīve," saka LNB Bērnu literārā centra bibliotekāre Ilze Marga. Viņa bibliotēkā strādā kopš pabeigusi universitāti. Grāmatas Margu aizrauj, jo rosina iztēli un ļauj būt tur, kur grāmata viņu aizved.

Šodien bibliotēkā iespējams gan aplūkot izstādi par grāmatniecību Latvijā, gan klausīties mūziku, gan piedzīvot filmas pirmizrādi. Un vēl bibliotēka ļoti cer, ka aizvien vairāk lasītāju vienkārši atgriezīsies.

LNB Sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts skaidro: "Bibliotēkas reģistrēto lasītāju skaita pieaugums kovida ietekmē samazinājās. Tas nav noslēpums. Bet tur bija novērojama otra pozitīva blakne, ka pieauga digitālo apmeklētāju skaits, jo mums ir fantastiskas digitālās kolekcijas digitālajā bibliotēkā."

Šodien īpaša diena arī jaunlaulātajiem Dagnijai un Dāvim Medņiem, kuru pirmais randiņš gan nebija bibliotēkā, taču kāzu diena gan. Abi nolēmuši svētku dienā izbaudīt krāšņo skatu no LNB ēkas kores.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti