Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas vēstnieku Polijā Juri Poikānu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar LNB pārstāvi Augustu Zilbertu

Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina ziedot, lai glābtu Ukrainas kultūras mantojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) ir atsaukusies starptautiskai iniciatīvai sniegt atbalstu Ukrainas arhīvu, muzeju un bibliotēku kolekciju glābšanā.

Kā informēja LNB pārstāvji, Ļvivas Nacionālās politehniskās universitātes zinātniskajā bibliotēkā ir izveidots Kultūras mantojuma glābšanas centrs. Tur strādā Ukrainas kultūras mantojuma sargi, lai nodrošinātu kultūras mantojuma vērtību saglabāšanu – pakotu, pasargātu un nogādātu drošā vietā Ukrainas arhīvu, muzeju un bibliotēku kolekcijas, kā arī sniegtu pirmo palīdzību tām vērtībām, kas cietušas karadarbībā.

“Visvairāk ukraiņu kolēģiem trūkst materiālu, ko izmantot vērtību pakošanā un apstrādē. Tādēļ LNB un tās darbinieki aicina visu Latvijas kultūras mantojuma kopienu – gan profesionāļus, gan domubiedrus – ziedot šo materiālu sagādei. Atcerēsimies, ka kultūras mantojums ir kopīgs visai cilvēcei, un ikviena pienākums ir palīdzēt tā aizsardzībā un saglabāšanā nākamajām paaudzēm,” norādīja LNB pārstāvji.

LNB aicina ziedot gan naudu, gan konkrētus krājuma aizsardzības materiālus. Vairāk par aicinājumu ziedot var lasīt portālā ziedot.lv.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti