Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina ieskaņot Baltijas ceļa atmiņu stāstus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atzīmējot Baltijas ceļa 25. gadskārtu un turpinot UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas akciju "Baltijas ceļa stāsti", Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) aicina Baltijas ceļa dalībniekus un laikabiedrus ieskaņot savus šī vēsturiskā notikuma atmiņu stāstus Gaismas pils skaņu ierakstu studijā.

Projekta mērķis ir apkopot cilvēku atmiņu stāstus, lai tie tiktu saglabāti nākamajām paaudzēm un kļūtu pieejami gan virtuālajā vidē, gan muzeju un bibliotēku kolekcijās.

Projekts aicina ikvienu laikabiedru fiksēt savu Baltijas ceļa pieredzi, neatkarīgi no tā, kādā veidā viņš Baltijas ceļu pieredzējis - ir piedalījies, izlēmis nepiedalīties vai arī bijis dalībnieks kādā no atbalsta akcijām citur pasaulē.

Atmiņu stāsti tiks publicēti projektu "Baltijas ceļa stāsti" un "Europeana 1989" interneta vietnēs, kā arī apkopotā veidā nodoti glabāšanai Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam.

Projektā "Baltijas ceļa stāsti" 23.augustā, Baltijas ceļa 25. gadadienā, LNB tika atklāta skaņu ierakstu studija. Pirmie savus atmiņu stāstus studijā izstāstīja trīs Baltijas valstu premjerministri, kultūras ministre Dace Melbārde, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, LNB direktors Andris Vilks, bijusī Latvijas diplomāte Aina Nagobads-Ābola un "Europeana 1989" pārstāvis Franks Drauške.

Ieskaņot savu Baltijas ceļa atmiņu stāstu var līdz 30.oktobrim. Plašāka informācija pieejama LNB mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti