Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Senās Lieldienu tradīcijas

Mūziķi vienojas 72 stundu labdarības izsolē Ukrainas atbalstam

Latvijas mūziķi piedalās izsolē, lai palīdzētu cilvēkiem Ukrainā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdz 15. aprīlim Latvijā plaši pazīstami mūziķi vienojas kopīgā labdarības izolē Ukrainas cilvēku atbalstam. Izsolē par ziedojumiem tiek piedāvāts grupas "The Sound Poets" akustiskais minikoncerts, muzikāla satikšanās ar Kārli Kazāku, Lindas Leen foto izdruka ar parakstu, Katrīnas Dimantas ukulele un mūzikas albums, Reiņa Jaunā viens no jaunākajiem albumiem un T krekls, grupas "Rīta Stienis" albums un plate, informēja iniciatīvas autori.

Labdarības izsole "Ukrainas cilvēkiem" ir brīvprātīga iniciatīva ar mērķi atbalstīt Ukrainas krīzē skartos cilvēkus. Izsoles ietvaros ir izveidota platforma Ukrainascilvekiem.lv, kurā ikviens, kurš vēlas paust savu atbalstu, var gan pieteikt izsolei savu produktu vai pakalpojumu, par to saziedoto naudu automātiski ziedojot labdarības izsoles mērķim, gan arī iegādāties kādu no piedāvātajiem produktiem vai pakalpojumiem, un samaksātā nauda pilnā apmērā nonāks līdz Ukrainas cilvēkiem.

"Šobrīd es varu dot Ukrainai sevi. Un tev, ja tas tevi var pamudināt ziedot Ukrainas cilvēkiem. Es esmu gatavs satikt tevi, tavu ģimeni, draugus vai tava uzņēmuma cilvēkus, lai parunātos un padziedātu savas dziesmas," savu motivāciju iesaistīties izsolē skaidroja Kārlis Kazāks.

Izsolē piedalās arī grupa "The Sound Poets", kas uzsvēra: "Mēs nevaram palikt malā, kad kādam dara nepamatoti pāri. Mēs nedrīkstam! Tas ir necilvēcīgi. Un, ja vien mūsu spēkos ir kāds veids, kā varam palīdzēt Ukrainai karā pret agresoru Krieviju, mums tas ir jādara."

Savukārt Katrīna Dimanta komentēja: "Piedalos, jo svarīgi ir palīdzēt. Kā arī tas, ka es, atrodoties brīvā zemē, kur valda miers, varu palīdzēt, izmantojot, ieguldot savu laiku un talantu. Katrs var darīt pēc savām iespējām, sajūtām, un ticu, ka kopā mums izdosies."

Ziedotās naudas caurskatāmību garantē sadarbība ar Ziedot.lv, kā ietvaros ikkatrs caur ziedošanas vietni veiktais ziedojums automātiski nonāk Ziedot.lv kontā un tiek novirzīts labdarības programmai "Ukrainas cilvēkiem". Tālāk nauda tiek izmantota divos virzienos: pirmkārt, lai sagādātu pārtiku, medikamentus, nakts redzamības aprīkojumu, ģeneratorus, degvielu un citas nepieciešamās lietas Ukrainā palikušajiem cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi turpina cīņu par savu un savas dzimtenes brīvību, otrkārt – lai sniegtu pirmo palīdzību Latviju sasniegušajiem ukraiņu kara bēgļiem, atbalstot viņus ar pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem. Detalizētas atskaites par finansējuma izmantošanu ir un būs atrodamas Ziedot.lv mājaslapā.

KONTEKSTS:

Kā palīdzēt Ukrainai un kara bēgļiem?

 

  • Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit.
  • Uzņēmumu un NVO tiešais atbalsts Ukrainas bēgļiem Latvijā – reģistrēties šeit.
  • Kur var ziedot mantas cilvēkiem no Ukrainas. KARTE
  • Labdarības interneta veikals preču ziedojumiem Ukrainas tautai – šeit.
  • Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.
  • Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievija cerēja dažu dienu laikā ieņemt Kijivu un citas lielākās Ukrainas pilsētas, taču Ukrainas bruņotie spēki izrādīja sīvu pretošanos okupantiem un Krievijai nav izdevies sasniegt savus mērķus. Krievijas okupācijas spēki turpina apšaudīt Ukrainas pilsētas, izraisot arvien lielākus upurus civiliedzīvotāju vidū.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas. Daudzi rietumvalstu uzņēmumi nolēmuši aiziet no Krievijas tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti