Panorāma

Romas lidostā ievieš "viedās ķiveres"

Panorāma

Studenti izgudro drošības aproci Covid-19 slimniekiem

Latvijas muzeji atsāk darbu

Latvijas muzeji atsāk darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

#TiekamiesTagad - ar šādu saukli savu darbu atsāk muzeji, kas līdz ar ierobežojumu mīkstināšanu atkal gatavi uzņemt apmeklētājus. Cilvēkiem būs jāievēro fiziskā distancēšanās un citi piesardzības pasākumi. Īpaša kārtība būs arī Nacionālās bibliotēkas apmeklētājiem.

No tumsas iznāk vīri maskās. Tā šobrīd izskatās visi Rīgas Motormuzeja darbinieki. Cimdos, aizsargvairogos un ar vēlmi ātrāk uzņemt apmeklētājus. Bezmaksas maskas piedāvās arī tiem, kas atnāks uz muzeju. Kā arī atgādinās par nepieciešamību ievērot divu metru distanci no pārējiem.

“Nodrošināsim arī ekskursijas samazinātās grupās – 15 cilvēkiem. Ar radiomikrofonu palīdzību. Mums platība atļauj uzņemt lielāku cilvēku skaitu, nekā šobrīd ir noteikts, bet mēs pievērsīsim uzmanību, lai nenotiek drūzmēšanās. Darbiniekiem bija speciālā instruktāža,” stāsta Motormuzeja vadītāja vietnieks Agris Šmits.

Dīkstāves laiku muzejā izmantoja, lai izveidotu speciālu lietotni telefonam, kas ļauj apskatīt ekspozīciju spēles formā. Pagarināts arī izstādes “Garāža” laiks, lai vēsturiskus spēkratus pēc pārtraukuma beidzot varētu apskatīt apmeklētāji. Lai dezinficētu objektus un telpas, turpmāk pirmdienās muzejs būs slēgts. 

Dezinfekcijas līdzeklis pie ieejas jau sagaida arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) apmeklētājus, kurus te gaida jau 19.maijā.

“Šo atvēršanu mēs sasaistām ar Starptautisko Muzeju dienu, kas ir 18. maijā. Un tāpēc mums tā simboliski likās, ka tas būs labs datums, kad mēs to varētu izdarīt. Mākslas muzejā "Rīgas birža" un šeit LNMM galvenajā ēkā tie būs 50 cilvēki, kas vienlaikus var atrasties ekspozīcijās,” norāda LNMM direktore Māra Lāce.

Atsevišķās muzeja zālēs nelielās platības dēļ vienlaikus varēs uzturēties tikai divi cilvēki. Tāpēc apmeklētājus lūdz ar izpratni izturēties pret valstī noteiktajām prasībām, kā arī sekot norādēm. Apmeklējumu aicina plānot tikai tad, ja jūtaties veseli. Gandrīz kā slimajiem karantīna režīmu plāno noteikt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) grāmatām.

“Cilvēks ienāks iekšā pa galveno ieeju. Tur ir pirmā apkalpošanas lete, kur viņš pateiks, kādā nolūkā ir atnāci, vai ir reģistrējies. Viņam izstāstīs galvenos noteikumus. Un tad viņš dosies uz nākamo leti, kur viņam tiks izsniegti pasūtītie darbi. Grāmatas pēc atdošanas atpakaļ tiks ievietotas karantīnā atsevišķā kastē uz 78 stundām. Tāpēc, ka arī grāmatas var būt veids, kā nodot vīrusu tālāk,” uzsver LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Bibliotēkas apmeklētāji varēs uzturēties tikai pirmajā stāvā un ne vairāk kā trīs stundas, iepriekš elektroniski piesakot vizīti un pasūtot darbus. Uz vietas jau ir salikti 50 galdi – tieši tik daudz cilvēki vienlaikus drīkstēs te atrasties. Prioritāri apkalpos tos, kuram darbi ir nepieciešami studiju un pētniecības vajadzībām. Latvijas Nacionālā bibliotēka lasītājus gaidīs 26.maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti