Latvijas Mākslas akadēmijā notiks Radošo inovāciju nedēļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 1. līdz 5.septembrim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies Radošo inovāciju un iniciatīvu nedēļas pasākumi.

Apmeklētājus sagaida daudzpusīga programma - diskusijas, semināri un darbnīcas. Neiztrūks iespēja skatīt vaigā arī mākslas pasaulē leģendāras personības un talantīgākos jaunos māksliniekus.

Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāla laikā uz diskusiju ieradīsies mākslinieki no ASV, Šveices, Vācijas, Krievijas, kopā ar Bruno Birmani tiks noskaidrota situācija Latvijas modes dzīvē, savukārt režisors Andris Gauja ar komandu atklās interesantākos faktus par tikko kā Monreālā pasaules pirmizrādē demonstrēto spēlfilmu "Izlaiduma gads", kura Latvijā pirmizrādi piedzīvos oktobrī.

4.septembrī LMA prorektora Andra Teikmaņa vadībā norisināsies spraiga diskusija par aktuālo tematu - intelektuālā īpašuma aizsardzību Latvijā. Diskusijā piedalīsies Kultūras ministrijas Autortiesību nodaļas vadītājs Rihards Gulbis, LMA vieslektors intelektuālā īpašuma jautājumos Jānis Meija un Latvijas Rektoru padomes juriskonsults Jānis Bernāts.

Interesanta iniciatīva tiks īstenota sadarbībā ar Dzejas dienu festivālu, kas, kā jau vēstījām, šogad notiek laikā no 4. līdz 18.septembrim. Dienu pirms Dzejas dienu atklāšanas, 3.septembrī, no plkst. 13 līdz 20 LMA ikvienam būs iespēja uzšūdināt Raiņa ēras peldkostīmu. Savā īpašumā būs iegūts unikāls Dzejas dienu ietērps, ar kuru 4.septembrī piedalīties Dzejas dienu atklāšanas poētiskajā velobraucienā.

Radošo inovāciju un iniciatīvu nedēļas publiskajos pasākumos un diskusijās aicināti piedalīties visi interesenti - īpaši augstskolu studenti, kā arī kultūras un mākslas dzīves cienītāji. Visi pasākumi ir bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti