Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz atvērto durvju dienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā līdz 26. martam norisinās nu jau par tradīciju kļuvusī studentu darbu izstāde „Mākslas akadēmijas dienas”. Izstāde ir daļa no Atvērto durvju dienu programmas, kuru laikā ikviens interesents ir aicināts tuvāk iepazīt Latvijas Mākslas akadēmiju – aplūkot studentu darbus, apmeklēt prezentāciju dienu un doties ekskursijās uz akadēmijas nodaļām.

Prezentāciju diena paredzēta 22. martā, bet ekskursijas – no 25. marta līdz 28. martam. Pieteikties prezentāciju dienas un ekskursiju apmeklējumam var līdz 21. martam, aizpildot anketu, kas pieejama www.lma.lv.

Atvērto durvju dienu pasākumi atvērti visiem interesentiem, bet īpaši tiem, kuri tuvākā vai tālākā nākotnē apsver iespēju uzsākt studijas kādā no Latvijas Mākslas akadēmijas nodaļām.

Izstādē „Mākslas akadēmijas dienas” pārstāvētas visas četrpadsmit Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozares, kā arī Zīmēšanas katedra, kura nodrošina zīmēšanas studijas visu nodaļu studentiem. Izstādē eksponēti pēdējo gadu spilgtākie studentu darbi – gan studiju darbi, gan bakalaura un maģistra programmu diplomdarbi. Izstādes mērķis ir radīt visaptverošu iespaidu par studijām Latvijas Mākslas akadēmijā, padziļināti iepazīstinot ar katru no akadēmijas studiju virzieniem un neskaitāmajām ārpusstudiju iespējām un nozīmīgiem starptautiska un vietēja mēroga projektiem, kuros jaunie mākslinieki, dizaineri un mākslas zinātnieki iesaistās studiju laikā.

Iespaidus, kas gūti studentu darbu izstādē, papildinās prezentāciju diena un ekskursijas uz Mākslas akadēmijas apakšnozarēm. Prezentāciju cēliens, kas Mākslas akadēmijas telpās norisināsies 22. martā no pulksten 12.00 līdz 16.15, būs noderīgs izziņas avots par studiju uzsākšanu un iestājpārbaudījumiem. Klātesošos uzrunās Akadēmijas vadība, par iestāšanos un studiju virzieniem stāstīs Studiju daļa un katras apakšnozares pedagogi. Prezentācijas palīdzēs izvēlēties piemērotāko studiju virzienu un sniegs papildu informāciju par iestājpārbaudījumiem, apakšnozares darbu un studiju programmu.

Atvērto durvju dienu programmu noslēgs ekskursijas uz apakšnozarēm. Katru pēcpusdienu interesenti aicināti pulcēties Mākslas akadēmijā, Kalpaka bulvārī 13, lai dotos izzinošā pastaigā uz kādu no apakšnozarēm. Ekskursijas vadīs kompetenti apakšnozaru pārstāvji, iepazīstinot ar katedru telpām, ļaujot ielūkoties studiju procesā un studentu dzīvē. Neformālā gaisotnē būs iespēja uzdot visus interesējošos jautājumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti