Kultūras ziņas

ASV mākslinieka Sasaki izstāde - pētījums par ķermeni

Kultūras ziņas

Eiropas kultūras dienas Frankfurtē

Alternatīva "mūzikas stunda" skolēniem

«Latvijas koncerti» piedāvā alternatīvu mūzikas stundu skolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem „Latvijas koncerti" neatkāpjas no tradīcijas ik mācību gadu sagatavot īpašas izklaidējoši izglītojošas koncertprogrammas skolas vecuma bērniem no 1. līdz pat 12. klasei. Divas stundas ilgais muzikālais notikums bieži tiek iekļauts skolas ekskursiju programmās.

Organizatori centušies šķietami garlaicīgo teorētisko daļu bagātināt ar video un audio materiāliem. Bet dzīvo mūziku skolēniem atskaņo Latvijā un pasaulē zināmi populārās un akadēmiskās mūzikas pārstāvji, kā arī vēl topoši mūziķi.

Lai arī izglītojošais koncerts ilgst nepilnas divas stundas bez starpbrīža, programma sastādīta tā, lai piektklasnieku uzmanību nezaudētu. Ja sitaminstrumentu fotoattēlu apskatīšana kāda koncentrēšanos nedaudz atslābina, to tūlīt labo ritma izjūtas paraugdemonstrējumi.

Mācību gada laikā caur mūsu rokām un šai zālei iziet nepilni 50 000 klausītāju," norāda "Latvijas koncertu" izglītības programmas vadītāja Karina Bērziņa.

Lektorija kulmināciju un ballītes atmosfēru lielajā ģildē radīja džeza ritmi, ko demonstrēja Rīgas doma kora skolas džeza grupa.

„Latvijas koncerti" sagatavojuši atšķirīgas koncertu programmas dažādām vecuma grupām. Atklāt mūziku bērniem palīdz dažādu žanru atpazīstami skatuves mākslinieki - Goran Gora, Marts-Kristiāns Kalniņš, Ieva Parša, Dita Krenberga, ansamblis Latvian Voices un daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti