Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz lēnu videokonferenci strauji augošai krīzei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 20. maija līdz 17. jūnijam, piecas nedēļas pēc kārtas, notiks publiska tiešsaistes videokonference “With For About 2020” jeb “Kopā ar, priekš un par 2020. gadu”, medijus informē Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) pārstāvji.

Lielbritānijas organizācija “Heart of Glass” sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu un citām Eiropas, ASV un starptautiskām organizācijām aicina tiešsaistē uzklausīt māksliniekus, aktīvistus un akadēmiķus.

Lai aktualizētu situāciju, kādu vīrusa inficētajā pasaulē šobrīd izdzīvo un pārdzīvo dažādas sabiedrības marginalizētās grupas, ikgadējā “Heart of Glass” rīkotā konference mainījusi formātu, pieaicinot kā kuratorus psihiskas veselības aktīvistu Džeimsu Ledbiteru, kurš darbojas ar pseidonīmu “The Vacuum Cleaner”, un kuratori Sesilju Vī.

Tajā plānots kopradīt dzīvu, starpdisciplināru, bet reizē lēnprātīgu dialogu starp mākslu, aktīvismu un sociālajām praksēm, kas radītas, lai reaģētu uz Covid-19 krīzi.

Konferences centrā – kuratoru izvēlētu dalībnieku radītas video provokācijas, kuru mērķis ir veidot telpu jautājumiem par vīrusa izraisītām sociālām sekām un ietekmi nākamajā desmitgadē – vēl vairāk sarežģot robežu šķērsošanu, radot jaunus rasisma viļņus, ekoloģiskas problēmas, sašķeltu sabiedrību.

“Latvijas Jaunā teātra institūts šo iniciatīvu atbalsta projekta “ACT: māksla, klimats, pārmaiņas” ietvaros, aicinot piedalīties arī māksliniekus no mūsu reģiona vai valstīm, kuras pandēmijai ir sagatavotas vissliktāk,” stāsta institūta direktore Gundega Laiviņa.

Tiešsaistes videokonference norisināsies piecas nedēļas pēc kārtas, katru trešdienu pulksten 16.30. Dalībnieku vidū ir aktīvisti un mākslinieki no visas pasaules, kuru radošās prakses centrā ir marginalizēta pieredze vai citādība. Pasākums notiks angļu valodā un to varēs vērot bez maksas, iepriekš reģistrējoties.

Videokonferences kuratori joprojām pieņem pieteikumus no interesentiem, kuri vēlas piedalīties konferencē ar savu vēstījumu, radot video vai citu digitālajai videi piemērotu provokāciju.

Konference aptvers šādas tēmas: invaliditāte, LGBTQ, rasisms, feminisms, ekoloģija, psihiskā veselība, sociālais darbs, koloniālisms, likumdošana, migrācija, sociālā nevienlīdzība, un aktualizēs šādus jautājumus: “Kādus radošus risinājumus marginalizēti cilvēki/ grupas izstrādājuši, lai izdzīvotu vēl pirms Covid-19 krīzes?”, “Kādi radoši pašorganizācijas veidi pastāv kā atbilde Covid-19?”, “Kā mēs dalāmies ar šiem risinājumiem un kā tos varētu pielietot nākotnē?”

Papildu informācija interesentiem pieejama LJTI mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti