Latvijas iedzīvotāji kampaņā «Atrastā Latvija» visaugstāk novērtējuši atjaunoto Stāmerienas pili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Stāmerienas pilij saņemot augstāko apmeklētāju novērtējumu, noslēgusies Kultūras ministrijas (KM) informatīvā kampaņa “Atrastā Latvija”. 

Kampaņas gaitā visu vasaru Latvijas iedzīvotāji tika aicināti apmeklēt un novērtēt no jauna izveidotos un atjaunotos 60 kultūras un dabas mantojuma objektus Latvijas reģionos. Objektu izbūvē un atjaunošanā ieguldīti 68 miljoni eiro, vairāk nekā puse no līdzekļiem ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda ieguldījums. 

KM pārstāve Edīte Matuseviča norādīja, ka šādu kampaņu ministrija organizē pirmo reizi un atsaucība no iedzīvotājiem bija liela.

Edīte Matuseviča par kampaņu “Atrastā Latvija”
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

“Kopā dalībnieku skaits, kas apmeklējuši vismaz dažus objektus ir 650. Starp tiem bija ļoti daudz, kas ir apmeklējuši ne vien pusi, bet pilnīgi visus 60. Pati spēle “Atrastā Latvija”, visticamāk, neatkārtosies nākamgad.”

Tomēr Matuseviča atzīmēja, ka mājaslapa “atrastalatvija.lv” turpinās darboties kā informatīvais resurss. Vietne saturēs informāciju par esošajiems dabas un kultūras mantojuma objektiem, kā arī paredzēts ievietot informāciju par projektiem, kas vēl ir tapšanas stadijā. 

Līdz ar Stāmerienas pili augstu apmeklētāju novērtējumu saņēmušas arī Cesvaines pils, Cēsu viduslaiku pils, Bauskas pils, Šlokenbekas muižas ansamblis, Siguldas Jaunā pils, Bernātu dabas takas, Grobiņas arheoloģiskais ansamblis, Alūksnes stacijas bagāžas šķūnis un Ķemeru ūdenstornis. 

Savukārt visbiežāk apmeklēta labiekārtotā Engures pludmale, nesen apskatei atvērtais Ķemeru ūdenstornis un ar greznajiem griestu gleznojumiem rotātā Jelgavas Svētā Simeona un Svētās Annas pareizticīgo katedrāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti