Kultūras ziņas

Zvaigžņu balsis koncertā "Viva Italia" Jūrmalā

Kultūras ziņas

Salacgrīvā sācies desmitais "Positivus" festivāls

Latvijā viesojas Vācijas kultūras un mediju ministre

Latvijā viesojas Vācijas kultūras un mediju ministre

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektdien, 15.jūlijā, Latvijā viesojās Vācijas kultūras un mediju ministre Monika Gritersa. Pēdējo reizi Vācijas kultūras ministrs Latvijā viesojās pirms astoņiem gadiem. 

Gritersa apmeklēja izstāžu zāli "Arsenāls", lai aplūkotu vērienīgo vācu laikmetīgās mākslas izstādi "Gara radinieki. Vācu māksla pēdējais pusgadsimts", kas ir apjomīgākā un naudas izteiksmē vērtīgākā vācu mākslas izstāde, kāda līdz šim Latvijā eksponēta.

Tās vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro. Gan izstāde, gan ministres vizīte iezīmē jaunu posmu Latvijas un Vācijas sadarbībā kultūras jomā.

Vizīte Rīgā un tikšanās ar Latvijas kultūras ministri Daci Melbārdi ir daļa no Vācijas kultūras un mediju ministres Monikas Gritera viesošanās plāna Baltijas valstīs. Pēdējo reizi Vācijas kultūras ministrs Latvijā viesojās 2008ajā gadā. Abām ministrēm kopā apmeklējot vācu laikmetīgās mākslas izstādi "Gara radinieki. Vācu māksla pēdējais pusgadsimts", tika atvērta jauna lappuse Latvijas un Vācijas kultūras dzīvēs.

“Manas vizītes mērķis ir padziļināt esošo kultūra sadarbību ar Baltijas valstīm. Mēs nākamajā gadā svinēsim reformācijas jubileju, runājām arī par mediju sadarbību. Būtisks būs arī 2018. gads, kas ir pasludināts par Eiropas kultūras mantojumu, kas nozīmē, ka drīz Latvijai un Vācijai atkal būs kopīgi projekti,” sacīja Vācijas ministre.

“2018. gadā ir plānots liels Latvijas mūzikas festivāls Berlīnē, faktiski Baltijas valstu mūzikas festivāls Berlīnes. Mūsu simtgade dod papildus iespējas lieliem starptautiskiem projektiem, kādi līdz šim nav bijuši, piemēram, Francijas valdība nesen apstiprinājusi ka 2018. gada beigās - 2019. gada sākumā mums būs iespēja izveidot trīs Balstījās valstu mākslas izstādi Luksemburgas dārza muzejā,” sacīja Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde  (Nacionālā apvienība).

Tuvākie kultūrnotikumi, kuros gaidāma Latvijas un Vācijas sadarbība, ir nākamais gads, ko atzīmēs kā katoļu baznīcas reformācijas 500 gadi, kas būtiski mainīja cilvēka un kristīgās baznīcas attiecības. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti