Latvija piedalās Berlīnes mūra krišanas jubilejas oficiālajos pasākumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas vēstniecība Vācijā 6. novembrī rīko Baltijas dienu Berlīnē, kas būs viens no Berlīnes mūra krišanas 30. jubilejas oficiālajiem pasākumiem un piedāvās daudzpusīgu Latvijas kultūras programmu, paziņojumā medijiem informē Latvijas vēstniecības Vācijā pārstāvji.

Baltijas dienas ietvaros tiks demonstrēta atzinību guvusī latviešu filma “Paradīze '89”, pēc kuras sekos saruna ar filmas režisori Madaru Dišleri. Paneļdiskusijā “Baltijas ceļam 30” Latviju pārstāvēs rakstniece Māra Zālīte, kura iepazīstinās arī ar savu nupat vācu valodā iznākušo grāmatu "Fünf Finger" ("Pieci pirksti"). Baltijas diena Berlīnē izskanēs ar latviešu dziedātājas un mūzikas autores Alises Jostes koncertu.

Baltijas diena norisināsies Berlīnes Ģetzemanes baznīcā (Gethsemanekirche), kas mūra krišanas priekšvakarā bija viens no galvenajiem Austrumvācijas opozīcijas pulcēšanās centriem un ir viena no oficiālajām jubilejas pasākumu norises vietām.

Baltijas diena oficiālajā programmā iekļauta pēc Latvijas vēstniecības Vācijā iniciatīvas un tiek rīkota sadarbībā ar Berlīnes Kultūras fondu un Igaunijas un Lietuvas vēstniecībām. Projekts tiek īstenots Latvijas valsts simtgades Ārlietu ministrijas publiskās diplomātijas programmas ietvaros.

Vācijā šogad ar plašu programmu tiek atzīmēta Baltijas ceļa 30. gadadiena, piesaistot to Berlīnes mūra krišanas apaļajai jubilejai un uzsverot Baltijas ceļa nozīmi visas Eiropas atkalapvienošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti