Panorāma

Šovasar pieteiktas jau 1207 vasaras nometnes

Panorāma

Arēnā Rīga izskanējis J.Petera jubilejas koncerts

Aizvadīta Baznīcu nakts

Latvijā aizvadīta Baznīcu nakts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daudzviet vairs ne vakar, bet šorīt agri no rīta noslēdzās ikgadējā Baznīcu nakts. Tradīcija uz vienu vakaru vērt dievnamu durvis un aicināt tajos ielūkoties visus – kā ticīgos, tā neticīgos – uz Latviju atceļoja no Austrijas un ilgst jau sešus gadus. Šoreiz baznīcu naktī bija apskatāmi 150 dievnami visā Latvijā.

Gospeļmūzikas pieskandinātā Siguldas Evaņģēliski luteriskā baznīca vakar bija tikai viens no daudziem pavēlam piektdienas vakariem netipiski pilniem Latvijas dievnamiem. Un koncerti ir tikai viena baznīcu nakts sastāvdaļa, piemēram, Siguldas Romas katoļu baznīca ik gadu aicina apmeklētājus dziļāk izzināt kādu no baznīcas tradīcijām, šoreiz – vīraka kūpināšanu.

Siguldas katoļu draudzes prāvests Rihards Rasnacis stāsta, ka vīraka dūmi uz debesīm paceļas kā lūgšana. "Baznīcu nakts ir kā reiz tas brīdis, kad visi tie, kas nezina, kā ir baznīcā, vai ko tur darīt var brīvi justies. Līdzīgi, kā ir iestādes, kur ir atvērtās durvis," tā Rasnacis.

Kopīgi visos Baznīcu nakts dievnamos tieši pulksten deviņos nu jau tradicionāli izskan tēvreize. Arī paši mācītāji uzsver, ka baznīcu nakts nav tikai par reliģiju un garīgumu, bet ir viens vakars, kad visi aicināti kaut uz mirkli apstāties un pievērst uzmanību tam, cik ārkārtīgi dažādi ir Latvijas dievnami.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti