Kultūras rondo

Atbalsta puzle kultūras iestādēs strādājošiem privātajā un nevalstiskajā sektorā

Kultūras rondo

Mūzikas nama "Daile" vadītāja Anda Zadovska stāsta par 2021.gada iecerēm

Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks” iesniegti 120 pieteikumi

Latgaliešu kultūras gada balvai «Boņuks» – vairāk nekā 120 pieteikumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latgales vēstniecība “Gors” gatavojas Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2020” pasniegšanas ceremonijai. Ir noslēgusies pretendentu iesniegšana, un vairāk nekā 120 pieteikumi nodoti žūrijas vērtēšanai.

Plānots, ka šoreiz “Boņuka” ceremonija notiks citādi nekā iepriekšējos gadus – tiešsaistē, bez pilnas lielās zāles ar skatītājiem, savstarpējo sarunu un tikšanos. Tomēr pasākums solās būt interesants. Latgales vēstniecības “Gors” mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine stāstīja: “Pasākums notiks virtuālā vidē ar 3D scenogrāfiju, ar iluzionistu vērtiem trikiem, ar tādu nesaprotamu atrašanos vietu, kad varbūt jums liksies, ka jūs esat pļavā vai kāda cita cilvēka dzīvoklī, respektīvi, būs interesants šis viss skatuviskais uzstādījums, un pasākuma vadītājs šogad būs Jānis Skutelis. Būs arī ierastās lietas, būs visu 30 nomināciju pieteikumi, būs 10 uzvarētāju godināšana, un mēs tā domājam, ka mēs centīsimies šos te uzvarētājus godināt klātienē, būs arī mūzikas grupas, viņu gan būs mazāk nekā iepriekšējos gados, jo šajā digitālajā formātā pasākums būs vienā daļā. Katrā ziņā būs vecās lietas un ļoti interesantas jaunās.”

Pirms Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2020” ceremonijas vēl jānoskaidro nominanti, kas pretendēs uz māla “Boņuka” statuetēm. Šobrīd ir beigusies pieteikuma anketu iesniegšana par padarīto 2020. gadā. 

Latgales vēstniecības "Gors" pasākumu producente Daira Lāce atklāja: “Kopā mēs esam saņēmuši pāri par 120 pieteikumus un, neskatoties uz visiem izaicinājumiem, kāds ir bijis pagājušais gads, var redzēt, ka ir ražīgi pastrādājuši, gan ir daudz izdevumu, ir gan daudz raidījumu un notikumu, kurus ir paspējuši īstenot brīžos, kad cilvēki varēja vairāk pulcēties, ir izdoti diski, gan video klipi.

Mūs priecē tas, ka pagājušajā gadā kultūrā viss ir noticis.”

Visvairāk pieteikumu ir sadaļā “Audio. Video”. Vērtējot 2020. gadu latgaliskajā kultūrvidē, Ilona Rupaine norādīja: “Var redzēt, ka nav apsīkusi darbošanās latgaliskajā vidē. Mani ļoti priecē grāmatas, mani priecē mūzikas sadaļa, kas ir “Video. Audio” sadaļa, varbūt pēdējos gados man pašai liekas, ka ir sarežģītāk izvērtēt personības, varbūt šī nominācija ir kaut kur pazudusi, bet redzēsim, kā būs šogad, bet manā skatījumā ir daži ļoti spilgti nominanti, kuri acīmredzami saņems “Boņuku”, diemžēl vai par laimi, bet ir tādi spēcīgi notikumi, kas ir bijuši pagājušajā gadā.”

Iesniegtos pieteikumus jāvērtē žūrijai, tās sastāvs katru gadu mainās. Šogad žūrijā darbojas 61 pārstāvis, no kuriem daudzi vērtēs ne tikai vienu, bet divas vai trīs kategorijas. Žūrijā, kā ierasts, ir gan pērnā gada balvas laureāti, gan pieaicinātie jomu eksperti, gan koncertzāles “Gors” komandas pārstāvji.

Žūrijas darbs notiks divās kārtās, pirmajā no pieteikumiem tiks izvirzīti 30 pretendenti, tad, žūrijai tiekoties kopā, šoreiz attālināti, no 30 pretendentiem tiks izvēlēti 10 “Boņuka” balvas ieguvēji. Kā ierasts, balva tiks pasniegta arī par mūža ieguldījumu, tā tiks izziņota februāra sākumā. Taču pati Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pasniegšanas ceremonija notiks 28. februārī, ko varēs vērot tiešsaistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti