Dienas ziņas

Neapmaksās brīvpusdienas vairākām klašu grupām

Dienas ziņas

"Saskaņa" prasa nomainīt O. Burovu

Gada balva "Boņuks" nesaņem VKKF finansējumu

Latgaliešu kultūras balvai «Boņuks» saņemti gandrīz 100 pieteikumi, bet tās nākotne ir neskaidra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonds lēmis turpmāk latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks” papildu līdzekļus nepiešķirt. Tomēr balvas rīkotāji norāda uz lielo sabiedrības atbalstu kā zīmi, ka balvai par sasniegumiem latgaliešu kultūrā jābūt. Balvai, ko pasniegs 23. februārī, saņemti gandrīz 100 pieteikumi.

Desmit nominanti un balvas par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā saņēmējs tiks sveikti jau 11. “Boņuka” balvas pasniegšanas ceremonijā Latgales vēstniecībā “Gors” 23. februārī.

Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2019” saņemti gandrīz 100 pieteikumi, kas nozīmē, ka konkurence vienas balvas saņemšanai ir desmit latgaliskas personības, notikumi, aktivitātes vai kāda cita veida panākumi.

Pēc rezonanses medijos par to, ka Valsts kultūrkapitāla fonds balvu nav iekļāvis starp valstiski nozīmīgiem pasākumiem un finansējumu šī gada ceremonijai nepiešķirs, gūts lielāks sabiedrības atbalsts un balvas rīkotājiem ir stingra pārliecība, ka balvai par sasniegumiem latgaliešu kultūrā – jābūt.

Latgales vēstniecības “Gors” Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare stāsta:

“Šobrīd ir tā sajūta, ka, jā, latgaliskās kultūras gada balva “Boņuks” ir vajadzīga ne tikai mums pašiem, ne tikai Latgales reģionam, bet, kāds ir arī balvas mērķis, ka balva nav tikai reģions, tā ir visa latgaliskā kultūra visā pasaulē.”

Valsts kultūrkapitāla fonda eksperte Iveta Ratinīka telefonintervijā ar Latgales reģionālo televīziju latgaliskā rosināšanai tomēr nepiekrīt un skaidro, ka šajā reizē “Boņuks” palicis aiz svītras tieši tāpēc, ka no visiem iesniegtajiem projektiem tas bija vienīgais, kur plānots izvērtēt jau notikušo, nevis domāt par jaunradi.

““Boņukā” balvas ieguvējs iegūst tikai pašu statueti, bet viņš nesaņem, pieņemsim, stipendiju vai kādu atbalstu kaut kā jauna radīšanai. Mums ir jāatceras, ka vienmēr tie ir konkursi. Un tie ir dažādi projekti, kas sacenšas savā starpā. Ļoti daudzos gadījumos tas bija pat mazāk nekā puse no viņu prasītās summas,” uzsver Ratinīka.

Balvas organizatori uzskata, ka turpmāk būtu jāmeklē risinājums finansējuma prognozējamākai sadalei.

Toties Valsts kultūrkapitāla fonds uzskata, ka balvas finansēšanu varētu uzņemties Kultūras ministrija, kas jau līdz šim atbalstījusi gada balvu norisi literatūrā, mūzikā, mākslā un citās kultūras nozarēs.

Pēdējos gados Valsts kultūrkapitāla fonds “Boņukam” bija piešķīris ap 10 000 eiro.

Latgales vēstniecības “Gors” Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare norāda: “Valsts kultūrakpitāla finansējums arī savā ziņā mums ļāva būt neatkarīgiem: ka mēs esam neatkarīgi no uzņēmumiem, kā redzam, arī citām balvām, jo pēc tam ir jāatstrādā, jāreklamē, savā ziņā jākalpo.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti