Latgales vēstniecībā «Gors» lasīs un izdziedās rakstnieka Klīdzēja stāstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latgales vēstniecībā "Gors" pirmdien kopā ar kinorežisoru Jāni Streiču, aktieri Jāni Paukštello, folkloras kopu “Rikši” un citiem radošās jomas pārstāvjiem notiks muzikālā vakarēšana. Pasākumā kopā ar skatītājiem tiks lasīts un izdziedāts rakstnieka Jāņa Klīdzēja stāsts “Zalta kristeņš”.

Muzikālajā vakarēšanā Jānis Streičs vēlējās radīt atmosfēru, kā savā bērnībā, pastāstīja Latgales vēstniecības "Gors" mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine. 

"Gorā" vakarēs ar Jāni Streiču
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

""Gorā" notiks jauks pasākums, ko paši idejas autori nodēvējuši par vakarēšanu, jo tajā laikā tiks lasīta Jāņa Klīdzēja grāmata “Zalta kristeņš” latgaliski un latviski un arī dziedāts," teica Rupaine. 

Gatavojot pūru, tika daudz dziedāts un arī lasītas grāmatas. Arī pasākums "Gorā" būs mēģinājums radīt šādu ļoti jauku, sirsnīgu, ģimenisku atmosfēru. Pasākumā galvenā persona kinorežisors Štreičs būs galvenais grāmatas lasītājs, viņam palīdzēs arī meita Viktorija Streiča-Jakstiene, aktieri Jānis Paukštello, Sarmīte Rubule un Karīna Lučiņina. Piedalīsies arī mūziķis Ēriks Zeps un folkloras kopa “Rikši”.

Datums nav izvēlēts nejauši, jo 6.maijs ir Jāņa Klīdzēja 105.dzimšanas diena, uzsvēra Latgales vēstniecības "Gors" mākslinieciskā vadītāja Rupaine.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti