Latgales Mākslas un amatniecības centru turpmāk sauks par Līvānu Stikla un amatniecības centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latgales Mākslas un amatniecības centrs mainījis nosaukumu – turpmāk to sauks par Līvānu Stikla un amatniecības centru (LSAC), informēja centra pārstāvji.

Kā skaidroja iestādē, šogad Latgales Mākslas un amatniecības centrs atzīmēja savu 17. dzimšanas dienu. Vēsturiski izveidojās, ka ekspozīcija “Līvānu stikla muzejs” savu mājvietu atrada Latgales Mākslas un amatniecīkbas centra telpās. Kad 2016. gadā tika izveidota stikla pūšanas darbnīca, centra aktivitātes vēl vairāk saistījās ar stikla izstrādes tradīciju uzturēšanu, attīstīšanu un popularizēšanu. Tāpēc tika nolemts, ka ir jāmaina nosaukums.

“2020. gads ir bijis intensīvs un radošs uzsāktajam stikla ceļam,” norādīja LSAC pārstāvji, norādot, ka stikla pūšana Līvānos šogad iekļauta Latvijas Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

LSAC arī atzīmēja, ka Līvānu novads startējis pārrobežu projektā “The preservervation of glass making traditions and glass craft development” (“Stikla izgatavošanas tradīciju saglabāšana un stikla amatniecības attīstība”), kuru kopā ar partneriem no Lietuvas un Baltkrievijas realizēs nākamajos divos gados. Projektā paredzētas izstādes, radošās dienas stikla māksliniekiem, pieredzes apmaiņa, iekārtu un materiālu iegāde.

Savukārt stikla pūšanas darbnīca un ekspozīcija ''Līvānu stikla muzejs'' ir iekļauti Mikelandželo fonda veidotajā projektā “The Homo Faber Guide” – ceļvedī, kura mērķis ir popularizēt labākos Eiropas meistarus. Šajā ceļvedī var iepazīties ar vairāk nekā 600 amatniekiem, 300 veidu pieredzēm, galerijām, veikaliem vairāk nekā 25 Eiropas valstīs.  

LSAC norādīja, ka arī turpmāk centra darbība pastiprināti pievērsīsies stiklam un visām ap to saistītajām aktivitātēm, cenšoties vēl vairāk stiprināt izglītošanas aspektu un stikla pūšanas tradīciju pārmantojamību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti