Latgales Kultūrvēstures muzejā skatāma 1. pasaules latgaliešu saieta fotoizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latgales Kultūrvēstures muzejā šobrīd apskatāma fotoizstāde, kurā iemūžināti notikumi pirms 30 gadiem, – 1.pasaules latgaliešu saieta, kad Rēzeknē pulcējās latgalieši no visas pasaules, lai piedalītos konferencē un būtu klāt vēsturiskajā notikumā – atjaunotā pieminekļa "Vienoti Latvijai" atklāšanā.

Fotogrāfiju autors ir nu jau mūžībā aizgājušais Latgalē dzimušais fotogrāfs Jāzeps Danovskis, kurš šogad svinētu 85. dzimšanas dienu. 

"1992. gada 9.–13. augusts, šīs dažas dienas bija piesātinātas ar pasākumiem, pirmkārt, ar konferenci, uz kuru tika sapulcināti latgalieši no visas pasaules, atbrauca ārzemju tautieši, sanāca latgalieši no visiem novadiem, pagastiem. Un te ir viena sērija, kas atspoguļo šo konferences norisi, tās dalībniekus, runas vīrus un atpūtas brīžus starp sesijām. Otra liela daļa, kuros atspoguļoti momenti no mūsu Rēzeknes un Latgales simbola – pieminekļa "Vienoti Latvijai" atklāšanas pasākuma un uzstādīšanas brīžiem," stāstīja  Latgales Kultūrvēstures muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Inese Dundure.

Tāpat izstāde apskatāmas fotogrāfijas no Franča Trasuna muzeja "Kolnasāta" un krucifiksa iesvētīšanas, ciemošanās pie keramiķiem, konferences dalībnieku portreti un atpūtas brīži.

Jāzepa Danovska kolekcijā ir 92 fotogrāfijas no 1. pasaules latgaliešu saieta Rēzeknē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti