LaPPA pārstāvis: Ja plānotās PVN izmaiņas pieņems, pasākumu rīkotāji neapstāsies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja kaut kādu argumentu vai apstākļu dēļ plānotie grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli" tiks virzīti tālāk un pieņemti, pasākumu producenti un rīkotāji noteikti neapstāsies, jo saprot, ko šie grozījumi var nodarīt kultūras pasākumu nozarei, Latvijas Radio raidījumā "Aktuālais temats" norāda Latvijas Pasākumu producentu asociācijas (LaPPA) pārstāvis Gints Putniņš, tomēr nekonkretizējot, kāda tieši būs turpmākā pasākumu organizatoru rīcība.

Kā intervijā pastāstīja Putniņš, 24.novembrī jautājums par likuma grozījumu tālākvirzīšanu tika atlikts, iejaucoties Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta komisijas deputātus otrdien, 24.novembrī, pie Saeimas nama sagaidīja vairāki desmiti mūziķu un pasākumu rīkotāju, kuri bija sapulcējušies, lai protestētu pret plānotajiem grozījumiem likumā „Par pievienotās vērtības nodokli".

25.novembrī notiks tikšanās, uz kuru Valsts prezidents uzaicinājis Saeimas Budžeta komisijas deputātus un Finanšu ministrijas pārstāvjus un kurā, kā cer likumprojekta oponenti, “tiks pieņemts saprātīgs, kultūras pasākumus negremdējošs lēmums, un nebūs jādomā kaut kādas darbības,” norāda LaPPA pārstāvis, atzīstot, ka likumprojekta pretiniekiem ir padomā turpmākā rīcība.

“Ja kaut kādu argumentu vai apstākļu dēļ šis likumprojekts ies tālāk un tiks pieņemts, mēs noteikti neapstāsimies, jo saprotam - arī no citu valstu pieredzes -, ko tas var nodarīt kultūras pasākumu nozarei,” uzsver Putniņš.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Pasākumu producentu asociācijas" biedri, Latvijas mūziķi un citi pasākumu rīkotāji iepriekš pauduši iebildumus pret izmaiņām PVN likmēs.

Grozījumi, kuru stāšanās spēkā paredzēta ar nākamā gada 1. janvāri, paredz, ka ieejas maksa uz komerciāla rakstura kultūras pasākumiem – koncertiem, izrādēm un izstādēm – apliekama ar nodokli 21% apmērā. Šādi valsts budžetā jau nākamgad plānots iekasēt vairāk nekā trīs miljonus eiro.

LaPPA iepriekš norādīja, ka 2016. gadā, nosakot 21% PVN ieejas biļetēm daļai no kultūras pasākumiem un notikumiem Latvijā, plānotais fiskālais efekts netiks panākts, gluži pretēji – kultūras nozare kopumā piedzīvos stagnāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti