Lancmanis: Jaunajam Rundāles pils vadītājam jāupurē sava dzīve pilij

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunais Rundāles pils vadītājs nedrīkst domāt, ka tas būs tikai darbs. Viņam būs jāsaaug ar pili un jāupurē sava dzīve, Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" teica Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, kurš pēc vairākiem desmitiem gadu izlēmis doties pensijā.

Lancmanis stāstīja, ka priecājas pili atstāt brīdī, kad izdarīts daudz. Viņš to atstājot ne tāpēc, ka jūtas vārgs, bet tādēļ, ka grib vairāk pievērsties publikāciju veidošanai. Lancmanis arī turpmāk palikšot pilī, rakstot publikācijas, piedaloties izstāžu veidošanā.

Jaunajam pils vadītājam viņš, pirmkārt, iesaka, nerīkoties ļoti asi un nedomāt, ka tikai reformas raksturo harismātisku vadītāju. Otrkārt, Lancmanis norāda, ka pils muzeja kolektīvs var strādāt labi, ja to uztver kā ģimeni, kā interešu klubu, kas pilda kādu īpašu misiju.

Lancmanis iesaka atmest domas, ka vadītājs var strādāt kā menedžeris, vienkārši nopelnīt iztiku ģimenei.

KONTEKSTS:

Kultūras ministrija aicina pretendentus pieteikties atklātā konkursā uz Rundāles pils muzeja direktora amatu, jo Lancmanis izlēmis šī gada nogalē doties pensijā.

Mākslas vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas speciālists, gleznotājs Lancmanis Rundāles pils muzejā strādā kopš 1964.gada un to vadījis kopš 1975.gada.

2015.gadā Lancmanis paziņoja, ka pieņēmis lēmumu 2018.gada nogalē doties pensijā. Lancmanis pirms doties pensijā apņēmies palīdzēt savam pēctecim iejusties un pārņemt muzeja vadības grožus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti