Kultūras ziņas

Rīgā, Liepājā un Stirnienē skanēs garīgā mūzika

Kultūras ziņas

Andreja Kostromina klusums starp divām domām

Meklē Rundāles pils muzeja direktoru

Lancmaņa pēcteci Rundāles pils direktora amatā meklēs atklātā konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) aicina pretendentus pieteikties atklātā konkursā uz Rundāles pils muzeja direktora amatu. Ilggadējais pils direktors Imants Lancmanis nolēma 2018.gada nogalē doties pensijā.

Muzeja direktora amatam izvirzītās prasības ir augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, pēdējo septiņu gadu laikā iegūta vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu svešvalodu, tai skaitā angļu valodas, zināšanas.

Amata kandidātam jābūt labām zināšanām un izpratnei par muzeju darbību un funkcijām, labām sadarbības un komunikācijas prasmēm, kā arī labām darba organizācijas un vadības prasmēm.

Pretendenti pieteikumus aicināti iesniegt līdz šī gada 14.septembrim. Tāpat pretendentiem būs jāiesniedz Rundāles pils muzeja darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

KONTEKSTS:

Mākslas vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas speciālists, gleznotājs Imants Lancmanis Rundāles pils muzejā strādā kopš 1964.gada un to vadījis kopš 1975.gada.

2015.gadā Lancmanis paziņoja, ka pieņēmis lēmumu 2018.gada nogalē doties pensijā. Lancmanis pirms doties pensijā apņēmies palīdzēt savam pēctecim iejusties un pārņemt muzeja vadības grožus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti