«Lampa» turpina kopā skatīšanās tradīciju; aicina pieteikt festivāla vērošanas vietas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. un 21. augustā uz aizraujošām sarunām par sabiedrībai būtisko aicinās septītais sarunu festivāls "Lampa". Ja epidemioloģiskā situācija būs labvēlīga, lai tiktos klātienē, festivāls norisināsies jaunās sarunu vietās Cēsu pilsētvidē, savukārt jebkuros apstākļos to varēs skatīties festivāla mājaslapā un citās platformās. Festivāla rīkotāji aicina līdz 25. jūnijam pieteikt festivāla kopā skatīšanās vietas Latvijā un ārpus tās, lai sniegtu cilvēkiem iespēju kopā skatīties un apspriest festivāla pasākumus, ievērojot valstī tobrīd aktuālos drošības nosacījumus, informēja festivāla organizatori.

Kopā skatīšanās vietas pieteikšana ir iespēja kļūt par spuldzīti "Lampas" norises kartē un sarunu kultūras vēstnesi savā kopienā. Tā var būt jebkura publiska vai apmeklētājiem atvērta vieta, kur ir svarīgas "Lampas" vērtības. Kopā skatīšanās vietas ar festivāla atbalstu organizē to “saimnieki” – iestādes darbinieki, kultūrvietas īpašnieki, draugu grupa vai mājas iedzīvotāji – jebkurš, kurš ir gatavs uzņemt pie sevis kādu daļu festivāla “gaismas” – sarunas par svarīgo un aktuālo un cilvēkus, kuri vēlas tajās piedalīties.

“Mums ir prieks, ka pagājušajā gadā aizsāktā

kopā skatīšanās vietu tradīcija turpina attīstīties, arī šogad piedāvājot iespējas tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar būt Cēsis, attālināti piedalīties saturīgās sarunās un justies vienotiem ar festivāla norisēm.

"Lampas" kopā skatīšanās vietas ir labs impulss esošo vietējo kopienu stiprināšanai un arī jaunu veidošanai, un mēs ceram, ka vietējo iedzīvotāju vēlme un interese par iespējām veidot pasākumus, iekļaujot visus tās locekļus, turpināsies arī pēc festivāla,” uzsvēra Zane Matesoviča, British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Informācija par pieteikšanos atrodama festivāla mājaslapā. Kā norāda organizatori, iedegt "Lampu" savā apkaimē – izveidot kopā skatīšanās vietu var ikviens, kurš ir gatavs kopā skatīšanās vietu atvērt un padarīt brīvi pieejamu visiem, kuri vēlas piedalīties un iesaistīties sarunās. Tāpat vietu saimniekiem pašiem ir jāgādā par tehnisko nodrošinājumu – datoru, ekrāna skaņas iekārtām un interneta pieslēgumu. Pirms festivāla norises kopā skatīšanās vietu organizatori tiks aicināti piedalīties tiešsaistes mācībās. Tajās varēs iegūt praktisku informāciju par iekļaujošu pasākumu rīkošanu un komunikāciju, kas noderēs, rīkojot ne tikai šo, bet arī citus pasākumus. "Lampas" komunikācijas eksperti iepazīstinās ar praktiskiem ieteikumiem, kā piesaistīt auditoriju, bet British Council komanda dalīsies zināšanās par to, kā izprast savas kopienas vajadzības un veidot pasākumus, iekļaujot visus tās locekļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti