LaIPA rīko diskusiju «Latvijā radītas mūzikas īpatsvars medijos – par un pret»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) 4. augustā rīko diskusiju “Latvijā radītas mūzikas īpatsvars medijos – par un pret”, kuras laikā tiks prezentēti arī otrā pētījuma “LaIPA Mūzikas patēriņa indeksa” rezultāti.

Jaunākākajā biedrības "LaIPA" un pētījumu kompānijas “TNS” pētījumā “LaIPA Mūzikas patēriņa indekss” skaidrota Latvijas iedzīvotāju mūzikas patēriņa attiecība starp ārzemju un latviešu mūziku. Tostarp noskaidrots, ka, lai gan 50% respondentu ikdienā priekšroku dod ārzemju mūzikai, 45% labprāt Latvijas radiostacijās biežāk gribētu dzirdēt Latvijā radītus skaņdarbus. 

Ņemot vērā ierosinātos grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā par Latvijā radītas mūzikas īpatsvara noteikšanu radiostacijās, aktualizējies jautājums par to, kādas izmaiņas šādi grozījumi varētu radīt Latvijas mediju telpā.

Biedrības "LaIPA" izpilddirektore Liena Grīna telefonintervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt!" gan norāda, ka, pēc viņas domām, šobrīd runāt par izmaiņām likumdošanā, iespējams, ir pāragri. Grīna to pamato ar latviešu mūzikas īpatsvara pieaugumu gada laikā, kuru veicinājušas diskusijas un citi pasākumi.

Diskusijā piedalās biedrības "LaIPA" izpilddirektore Liena Grīna, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, mūzikas žurnālists Jānis Žilde, Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore Agnese Cimuška, radio personība un dīdžejs Toms Grēviņš un Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas juriskonsulte Aiga Grišāne. Diskusiju vadīs biedrības "LaIPA" valdes loceklis un mūziķis Kārlis Būmeisters.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti