Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Česlavu Batņu

Telefonintervija ar Lienu Grīnu

LaIPA: Aizvien tikai piektdaļa iedzīvotāju izmanto legālus resursus mūzikas un filmu ieguvei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan interneta plašumos parādās aizvien vairāk legālo resursu, kas ļauj legāli iegūt mūziku vai filmas, tikai piektdaļa iedzīvotāju izmanto legālos ceļus, LTV “Rīta panorāmai” atzina "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna. 

Lai šo tendenci mainītu, LaIPA ne tikai turpina aizstāvēt autoru intereses; starptautiskās Intelektuālā īpašuma dienas ietvaros LaIPA un biedrība "Nē pirātismam Latvijā!" otrdien parakstīs sadarbības memorandu, kura mērķis ir kopīgiem spēkiem cīnīties pret pirātismu Latvijā, panākot godīgu atlīdzību filmu producentiem, mūziķiem un citiem radošo industriju pārstāvjiem par paveikto darbu.

Sadarbības ietvaros organizācijas cer ne tikai izglītot sabiedrību, bet arī sadarboties ar atbildīgajām valsts institūcijām, lai kopā cīnītos ar pirātismu.  

LaIPAs mūzikas patēriņa indeksā noskaidrots, ka vidēji Latvijas iedzīvotāji mūzikas ierakstu iegādei, koncertiem un festivālu apmeklējumam gadā tērē līdz 30 eiro. Savukārt "Forum Cinemas" dati liecina, ka kino biļetēm statistiski katrs latvietis gadā atvēl vien sešus eiro.

Šī memoranda parakstīšana ar biedrību "Nē pirātismam Latvijā!" ir nozīmīga visai radošajai nozarei, jo nozares pārstāvji, neskatoties uz katra pārstāvēto segmentu, apvienojas, lai kopā cīnītos pret pirātismu Latvijā, iepriekš atzina biedrības LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Biedrības mērķis ir apkarot televīzijas programmu un filmu izmantošanu, izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas, tajā skaitā izmantošanu internetā, kā arī sekmēt televīzijas programmu tiesisku pārraidi Latvijas telekomunikāciju tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti