Lāčplēša dienu Rīgā atzīmēs ar piemiņas un kultūras pasākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lāčplēša diena, 11.novembris, Rīgā tiks atzīmēta ar vairākiem piemiņas pasākumiem - Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi, lāpu gājienu, vainagu nolikšanas ceremoniju Rīgas Brāļu kapos un pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa, kā arī ar piemiņas brīdi Sudrabkalniņā. Līdztekus tam notiks kultūras pasākumi - izstādes, kā arī vairāki koncerti kultūras centros un dievnamos.

11.novembrī Lāčplēša dienas piemiņas paskumi sāksies plkst. 9 ar Ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam notiks vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos un pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa. Laukumā pie Brīvības pieminekļa varēs vērot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi.

Jau tradicionāli piemiņas pasākums notiks Sudrabkalniņā, kur piedalīsies valsts un Rīgas domes amatpersonas, kā arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji. Pasākumā skanēs orķestra "Rīga", vīru kopas "Vilki" un Rīgas amatniecības vidusskolas kora muzikālais sniegums.

No plkst. 16 līdz 23 notiks jau par tradīciju kļuvušais pasākums "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem". Tajā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz Strēlnieku laukumam, latviešu karavīru piemiņai veltīts svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, kā arī folkloras kopu un grupas "Skyforger" koncerts Latviešu strēlnieku laukumā un uguns plosta palaišana Daugavā.

Kā katru gadu, arī šogad Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā notiks koncerts "Daugavmalā mierīgs vakars" ar koru un solistu instrumentālistu piedalīšanos.  

Bez piemiņas pasākumiem Rīgā notiks arī Lāčplēša dienai veltīti koncerti. Rīgas Latviešu biedrības namā būs dziesminieku koncerts "Tu esi Latvija", Rīgas Svētā Pētera baznīcā skanēs jaukto koru un instrumentālās grupas koncerts "Viss dots Tavā rokā". Rīgas folkloras kopu sadziedāšanās programma "Vai tādēļ nedziedāju" būs dzirdama kultūras un tautas mākslas centrā "Ritums", bet kultūras centrā "Mazā ģilde" ar koru un solistes Lauras Greckas piedalīšanos notiks koncerts "Brīvībai liksim savas siltas sirdis".

11.novembrī Rīgā būs apskatāmas patriotiskai tēmai veltītas izstādes, kuru ekspozīcijas izvietotas Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" un Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Lāčplēša dienai veltīto pasākumu programma skatāma Rīgas domes mājaslapā vai 1188.lv pasākumu kartē:

 
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti