Lāce: Pēc iespējas ātrāk vajag iecelt jaunu kultūras ministru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc iespējas ātrāk Latvijā ir nepieciešams iecelt jaunu kultūras ministru, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Viņasprāt, ir vairāki apstākļi, kas prasa jauna ministra iecelšanu. „Ministrs, tā tomēr ir politiskā vadība,” atzina Lāce.

Viņa skaidroja, ka par politisku jautājumu ir kļuvis tas, vai remonta laikā no Rīgas pils savas ekspozīcijas izvāks no turienes esošie muzeji. „Šis jautājums kļūst par politiskās izšķiršanās jautājumu,” ministra lomu akcentēja Lāce. „Tie nav praktiskas dabas jautājumi. Tie tomēr ir politiskās izšķiršanās jautājumi,” sacīja Lāce.

Tāpat nākamajā gadā Latvija būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. „Būtu dīvaini, ja Latvija būtu bez pilnas slodzes kultūras ministra,” teica Lāce, atgādinot, ka Kultūras ministrija ir iesaistīta daudzos projektos Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros.

Vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”) dokumentus par līdzšinējās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes atlaišanu no amata parakstīja pirmdien. Patlaban nav skaidrs, kas varētu stāties viņas vietā un kad jaunais ministrs varētu gūt apstiprinājumu Saeimā un valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti