Kustība «Par kultūru» aicina politiķus nomainīt amatā kultūras ministri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kustības „Par kultūru” pārstāvji nosūtījuši vēstuli un vērsušies pie Valsts prezidenta, premjera, kā arī Saeimas un Valdības, aicinot nomainīt amatā pašreizējo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (Nacionālā apvienība).

Vēstuli parakstījusi Nora Ikstena, Liāna Langa un Aldis Gobzens.

Kustības pārstāvji norāda, ka Jaunzemes-Grendes darbība kultūras ministres amatā ir bijusi konfliktējoša, kas liecina par neatbilstību viņas ieņemamajam amatam nepietiekamās kompetences dēļ. „Mūsu valsts kultūrai nepieciešama auglīga un kompetenta, nevis bremzējoša un degradējoša kultūras politiskā vadība. Latvijas valstij un latviešu tautai vajadzīgs kompetents kultūras ministrs.

Latvijas valdībā pēc iespējas ātrāk jāsāk strādāt nopietnam, kultūras jomu un pārvaldību zinošam kultūras profesionālim, kuram nozare devusi mandātu runāt tās vārdā,” sacīts vēstulē.

Kustības pārstāvji aicina premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība") un valdību sadzirdēt sabiedrības, kultūras profesionāļu un neatkarīgo mākslinieku viedokli un nekavējoties pieprasīt Nacionālajai apvienībai izvirzīt jaunu kultūras ministra kandidātu.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija (KM) atbrīvojusi no amata ilggadējo LNO direktoru Andreju Žagaru. „Uzticības zaudēšanu izraisīja dažādu notikumu kopums, it īpaši pēdējā gada laikā, tostarp finanšu disciplīnas neievērošana, ilga prombūtne un nespēja strādāt ar kolektīvu,” savu lēmumu ar preses sekretāres Ievas Līnes starpniecību skaidro kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Augusta beigās kultūras ministre pēc konkursa uz LNO valdi nolēma, ka to turpmāk vadīs līdzšinējais LNO direktora padomnieks muzikālajos jautājumos komponists Arturs Maskats, taču Maskats publiski paziņoja, ka no amata atsakās. Iepriekšējam LNO valdes vadītājam Andrejam Žagaram tika piedāvāts LNO padomnieka amats, taču arī viņš no šāda scenārija atteicās. Konkursa komisija visaugstāk bija novērtējusi Žagaru un Maskatu. KM trešdien paziņoja, ka uz vakanto valdes locekļa amatu vistuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti