Kurzemē kultūras notikumiem bagāta nedēļas nogale

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē, 21. un 22.oktobrī, Kurzemes pusē iecerēti vairāki augstas raudzes kultūras notikumi. Kuldīgā notiks jau otrais skatuves mākslas festivāls „Teātris ir visur Kuldīgā”. Koncertzālē „Lielais dzintars” klausītājiem būs iespēja dzirdēt pasaules mūziku, bet plašu kultūras programmu Durbē piedāvās festivāls „Zemlika”.

Kurzemē kultūras notikumiem bagāta nedēļas nogale
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kuldīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piesātinātu kultūras programmu jau otro gadu pēc kārtas piedāvās starptautiskais skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”. Rudenīgajā Kuldīgā viesosies Latvijas Leļļu teātris, galerija “Istaba”, Karaliskais improvizācijas teātris, neatkarīgie mākslinieki un citi, kā arī ārzemju viesi no Maskavas un Ņujorkas.

Savukārt Durbē jau septīto reizi notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls „Zemlika”, kas apmeklētājiem piedāvās dažādu žanru ārvalstu un vietējo mūziķu koncertus, radošās darbnīcas, lekcijas, kino skatīšanās iespējas. Sestdienas pēcpusdienā Durbes vidusskolā gaidāma Ģertrūdes ielas teātra viesizrāde „Taņas dzimšanas diena”. Ražas festivālā padomāts arī par vietējo rudens labumu baudīšanu.

Tikmēr Liepājā koncertzālē „Lielais dzintars” viesosies vieni no spilgtākajiem pasaules mūzikas žanra pārstāvjiem - īru grupu “The Gloaming”, tas būs vienīgais koncerts Baltijā.

Savukārt svētdien, 22. oktobrī, „Lielā dzintara” kamerzālē uzstāsies pianistu duets, kurā apvienojušies Vācijā dzīvojošie pianisti Francis Gaiļus un Sana Villeruša. Klavierkoncertā „Vīne un Parīze. Mūzikas pērles” skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta, Morisa Ravēla, kā arī Albana Berga kompozīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti