Kultūras ziņas

Rīgā tiksies džeza talanti

Kultūras ziņas

Sergeja Djomina gleznieciskais farss

Gaidot Rīgas laikmetīgās mākslas biennāli

Kuratore: Rīgas biennāles vienojošā tēma būs pārmaiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas biennāles vienojošā tēma būs pārmaiņas, kā arī tas, kā mēs tās piedzīvojam un gaidām, un pieņemam, intervijā LTV atzīst biennāles kuratore Katerina Gregosa.

“Laikmetīgā māksla runā vizuālā valodā. Mana pieeja izstādēm ir paturēt prātā divas lietas. No vienas puses, lai tas būtu interesants un tēmai atbilstošs materiāls. Šajā gadījumā atbilstošs virsrakstam: “Viss bija mūžīgs, līdz pārstāja tāds būt.” Savukārt biennāles vienojošā tēma ir pārmaiņas. Kā mēs tās piedzīvojam, kā gaidām, kā sadzīvojam ar tām un pieņemam. Šo tēmu es izvēlējos tādēļ, ka mēs esam daļa no pastāvīgi mainīgās pasaules,” saka Gregosa.

“Tomēr šīs globālās izmaiņas skar ikvienu – ar tehnoloģijām, zinātni vai sociālajiem medijiem. Viss virzās arvien ātrāk un ātrāk. Un mēs, cilvēki, esam spiesti adaptēties izmaiņām, kamēr pasaule pārdzīvo akcelerāciju,” viņa klāsta.

“Biennāle runās par šīm tēmām. Būs mākslinieki, kurus iedvesmo zinātne vai sociālie mediji, bioloģija, vēsture, filozofija vai eksistence šodien. Šīs lietas skar visus. Tas nav nekas hermētisks un abstrakts. Es ticu, ka mākslai ir jārunā par pasaules stāvokli šobrīd. Šajā ziņā esmu pārliecināta, ka biennāle tiks pieņemta, jo tā runās par lietām, kas skar mūs visus,” saka Gregosa.

“Par to mēs runāsim, izmantojot filmu, fotogrāfiju, gleznu, skulptūru un instalāciju valodu. Ar izdomu, iekļaujot esošajā vidē un neatsvešināti no auditorijas,” norāda Gregosa.

“Viss bija mūžīgs, līdz pārstāja tāds būt,” – ar šādu virsrakstu pēc diviem mēnešiem, 2. jūnijā, Rīgā startēs viens no šī gaa vērienīgākajiem laikmetīgās mākslas pasākumiem. Tā būs 1. Rīgas starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 mākslinieku no visas pasaules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti