Kultūrkapitāla fonds piešķir 32 mūža stipendijas kultūras darbiniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) piešķirs 32 mūža stipendijas kultūras darbiniekiem, informē VKKF.

Stipendiātu vidū ir tādas personības kā komponisti Pauls Dambis un Mārtiņš Brauns, dziedātāja Margarita Vilcāne, rakstniece Gundega Repše, gleznotājs Osvalds Zvejsalnieks, diriģents Jānis Erenštreits, tautas daiļamata meistare Maruta Grasmane, kā arī režisore Anna Eižvertiņa.

Mūža stipendijas saņems arhitekts Juris Monvīds Skalbergs, dizainers Aivars Krūklis, fotogrāfs Indriķis Stūrmanis, režisori Ansis Bērziņš un Andrejs Viesturs Seleckis, režisors Jevgeņijs Paškēvičs, skaņu režisors Aivars Pēteris Znotiņš, muzeoloģe Māra Eņģele, arheoloģe Ilze Biruta Loze, muzeologs Māris Skanis, rakstnieki Aivars Kļavis un Uldis Auseklis.

Par mūža stipendijas saņēmēju kļuvusi arī redaktore Ieva Jansone, balerīna Larisa Tuisova, čelliste Eleonora Testeļeca, dramaturgs Pauls Putniņš, aktieris Rihards Rudāks, aktrise Aina Karele, etnogrāfe Ilze Ziņģīte, tautas muzikante Lūcija Keiša, horeogrāfe Ieva Adāviča, mākslinieks Jānis Krievs, gleznotāja Daina Dagnija un fotogrāfs Vilhelms Mihailovskis.

Kopumā stipendijas saņemšanai bija pieteikti 88 kandidāti. Mūža stipendija 150 eiro apmērā katru mēnesi tiek maksāta papildus pensijai un citiem ienākumiem un saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" netiek aplikta ar nodokļiem. To izmaksā VKKF no savā budžetā paredzētajiem finanšu līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti