Kultūrkapitāla fonda padomes sēdē lems par sadarbības pārtraukšanu ar Literatūras centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padome ceturtdien, 22.oktobrī, lems par sadarbības pārtraukšanu ar Latvijas Literatūras centru, pēc tam kad revīzijā atklājās haoss biedrības atskaitēs un finanšu dokumentos. Kultūras ministrija jau lauzusi līgumu ar Literatūras centru un uzdevusi atmaksāt vēl neizlietoto naudu. 22.oktobrī par turpmāko rīcību lems arī otrs centra finansētājs - VKKF.

Literatūras centra vadītājs Jānis Oga iepriekš uzsvēris, ka nauda nav izsaimniekota vai izmantota citiem mērķiem, taču nepietiekamā finansējuma dēļ nācies konkrētu projektu naudu atvēlēt citiem projektiem, kas radījis nesakritības grāmatvedībā.

"Šajā brīdī ir redzams iztrūkums, bet nav saņemts skaidrojums un atbildes, kas ar to naudu ir noticis, kur tā ir palikusi. Valsts kultūrkapitāla fonda padomes sēdē iepazīsimies ar revidenta secinājumiem un lemsim, kādas būs tālāk Kultūrkapitāla fonda attiecības ar Latvijas Literatūras centru, kā tālāk risināt jautājumus un kāds ir likumā noteiktais ceļš, kā var mēģināt šos līdzekļus atgriezt," par VKKF tālāko rīcību stāsta fonda padomes priekšsēdētāja Zane Kreicberga.

Jau vēstīts, ka projektus, ar kuru īstenošanu nodarbojās biedrība "Latvijas Literatūras centrs", turpmāk plānots uzticēt citām ar literatūru saistītām organizācijām.

Kultūras ministrijas paspārnē izveidotās Grāmatniecības padomes izveidotā darba grupa plāno sagatavot priekšlikumus, ko izskatīs 27.oktobrī.

Tiek pieļauts, ka Rakstnieku un tulkotāju mājas pārziņā varētu nonākt 2018.gada Londonas grāmatu gadatirgus projekts. Bet Latvijas Grāmatizdevēju asociācija no Literatūras centra projektiem varētu pārņemt starptautiskos grāmatu tirgus un nacionālo stendu nodrošināšanu šādos pasākumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti