Kultūras ziņas

Krievu teātra aktieri tiešsaistē lasa dzeju un muzicē

Kultūras ziņas

Pianists Edgars Cīrulis uzstāsies tiešsaistē

Kultūras transformācijas #Ēkultūrā

Kultūras transformācijas – arī 4. maija tautastērpu gājiens notiks attālināti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirms vairāk nekā mēneša Kultūras ministrija sāka informatīvu kampaņu #Ēkultūra, aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā kultūras norises baudīt virtuāli. Sākot ar kino seansiem un noslēdzot ar virtuālajām muzeju ekspozīcijām. Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte 20. aprīļa videokonferencē atklāja, ka arī ikgadējā 4. maija tautastērpu gājiena norise šogad plānota attālināti.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs nav atteicies no ierastā tautastērpu gājiena, kuram šogad aprit pieci gadi.

Tas notiks attālināti, aicinot 4. maijā savā “Facebook” profilā ievietot foto, kurā jūs esat tautastērpā.

20. aprīlī notikušajā videokonferencē kultūras iestāžu pārstāvji dalījās ar jauniegūto pieredzi kampaņā #Ēkultūra.

Tā, piemēram, Dailes teātris iestudē Roberta Mūzila tiešsaistes izrādi “Jūsmotāji”. Šis ir pirmais Viestura Kairiša režijas darbs, esot Dailes teātra radošā direktora amatā.

Arī citi teātri arvien aktīvāk iekaro digitālās platformas. Piemēram, Nacionālā opera jau ir noslēgusi četru nedēļu izrāžu straumēšanas kursu. Astoņu izrāžu cikls ir skatīts 40 tūkstošus reižu, atklāja Latvijas Nacionālās operas un baleta mārketinga un komunikācijas direktores pienākumu izpildītāja Monta Tīģere. Opernams sagatavojis digitālo piedāvājumu ar izglītojošu ciklu un vēsturnieka Mikus Čežes lekcijām par operas vēsturi.

Mēneša laikā ir palielinājies arī digitālo grāmatu lasījumu skaits. Kultūras informācijas sistēmu centra 3td e-grāmatu bibliotēka lasījumu skaits ir gandrīz dubultojies, sasniedzot 350 e-grāmatu lasījumus dienā, pastāstīja Kultūras informācijas sistēmu centra 3td e-grāmatu bibliotēkas projekta vadītājs Aldis Liepa.

Aktīvi ē-kultūras pārstāvji ir muzeji. Piemēram, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs jau pirms krīzes visai nopietni attīstīja savas digitālās platformas, kas tagad tiek izmantots kā tramplīns jauniem veidiem, kā sasniegt auditoriju - pirmo reizi kopumā tiek parādīta gandrīz visa Nacionālā mākslas muzeja videomākslas kolekcija. Savukārt daļa no mākslinieču dueta Skuja Braden izstādes “Samsāra”, kas pašreiz iekārtota Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, bet skatītājiem nav pieejama, tikusi digitalizēta un apskatāma internetā.

Savu 30. jubileju attālināti svinēs arī Latvijas Kultūras akadēmija, jau maijā izvēršot to par digitālo festivālu ar devīzi “Ieraugi kultūru attālināti”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti